REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Ponta: ESTE INCORECT ca România să fie folosită ca subiect în alegerile interne din Ungaria

Ponta: ESTE INCORECT ca România să fie folosită ca subiect în alegerile interne din Ungaria

Replica API 8 februarie 2013 | 00:00 211

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că nu intenţionează să discute cu omologul său maghiar, Orban Viktor, despre "scandalul steagurilor" izbucnit între autorităţile de la Bucureşti şi cele de la Budapesta deoarece legislaţia care priveşte arborarea drapelelor este o chestiune de competenţa exclusivă a părţii române. "Problemele de legislaţie internă şi de respectarea drepturilor minorităţilor sunt problemele noastre. N-are nicio treabă primul-ministru maghiar cu chestia asta şi nici nu mă interesează opinia lui pe această temă", a răspuns Ponta la o întrebare care se referea la posibilitatea disputei diplomatice printr-o discuţie între şefii guvernelor. Totodată, Ponta a confirmat justeţea reacţiei diplomaţiei româneşti la scandalul generat de declaraţiile secretarului de stat din Ministerul de Externe ungar, Nemeth Zsolt.

"Tot ce a spus domnul Titus Corlăţean despre ambasadorul Ungariei împărtăşesc şi eu şi sunt convins că azi, la Bruxelles, unde preşedintele ţării va sta practic la aceeaşi masă cu prim-ministrul maghiar, este o ocazie foarte bună să lămurească lucrurile", a spus Victor Ponta.

Întrebat dacă va discuta problema steagurilor cu omologul său din Ungaria, Ponta a răspuns: "Nu. Problemele de legislaţie internă şi de respectare a minorităţilor în România sunt problemele noastre. Nu are nicio treabă primul-ministru maghiar cu chestia asta şi nu mă intersează opiniile lui pe această temă". Ponta a spus că, din punctul său de vedere, nu este o problemă în România. "Eu am văzut multe din poziţiile minorităţii maghiare de ieri. Au fost poziţii echilibrate şi raţionale. Cred că această provocare are legătură cu alegerile şi cu situaţia politică din Ungaria şi nu-mi face deloc plăcere şi mi se pare incorect ca România să fie folosită ca subiect în alegeri interne din ţara vecină", a spus Ponta.

Sursa:RTV.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369