REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ponta explică păstrarea lui Kiraly la Educaţie: Un mesaj de garantare a drepturilor minorităţilor

Ponta explică păstrarea lui Kiraly la Educaţie: Un mesaj de garantare a drepturilor minorităţilor

Replica API 5 ianuarie 2013 | 00:00 274

Premierul Victor Ponta a declarat că a decis păstrarea lui Kiraly Andras Gyrgy (UDMR) în postul de secretar de stat la Ministerul Educaţiei pentru a transmite, în calitate de prim-ministru, un mesaj de garantare a drepturilor minorităţilor în România, nu de colaborare în Guvern cu UDMR.

El a precizat, la Antena 3, că UDMR va avea în continuare un reprezentant şi la Departamentul pentru Relaţii Interetnice, în timp ce minoritatea romă va păstra un reprezentant la Oficiul pentru Romi.

Kiraly Andras Gyorgy (UDMR) a fost eliberat din funcţia de secretar de stat în fostul Minister al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, dar numit imediat pe acelaşi post în noul Minister al Educaţiei Naţionale.

Deciziile de eliberare a lui Kiraly Andras Gyrgy din funcţia de secretar de stat în fostul Minister al Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi, respectiv, de numire a acestuia tot ca secretar de stat în Ministerul Educaţiei Naţionale, reorganizat în noul Guvern, au fost semnate la finele anului trecut, în aceeaşi zi, de către premierul Victor Ponta.

Întrebat, vineri, de jurnalişti care este motivul pentru Kiraly Andras Gyrgy, membru UDMR, a fost renumit de premierul Ponta la Ministerul Educaţiei, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu, a declarat că nu are informaţii pe această temă.

Kiraly a fost numit secretar de stat în Ministerul Educaţiei în februarie 2010 de către premierul Emil Boc, din postura de lider al UDMR Arad.

În vârstă de 66 de ani, Kiraly era director al Liceului "Csiky Gergely" din Arad şi fost deputat UDMR în perioada 2004-2008. El este absolvent al Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai".

La Ministerul Educaţiei, Kiraly se ocupă de problemele învăţământului pentru minorităţi.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218