REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ponta: Guvernul nu continuă programul lui Boc. Cine nu are multă treabă stă la TV

Ponta: Guvernul nu continuă programul lui Boc. Cine nu are multă treabă stă la TV

Replica API 2 mai 2013 | 00:00 221

Guvernul nu continuă programul economico-social început de Cabinetul Boc, ci dimpotrivă, iar cine susţine contrariul şi se laudă cu rezultatele actuale "nu are foarte multă treabă" şi stă la televizor, afirmă premierul Victor Ponta. "Nu ştiu cine se laudă acum cu marile rezultate. Eu cred că am preluat şi am venit după o guvernare coruptă şi incompetentă şi dacă - iată, se împlineşte un an săptămâna viitoare - am avut nişte succese importante, dacă am reuşit...că ni se spunea că am continuat ce a făcut Boc, eu nu ţin minte, dimpotrivă", a spus Ponta în şedinţa de guvern, în faţa presei.

El a enumerat mai multe măsuri pe care le-a luat actualul guvern şi care arată elocvent, în opinia sa, că actualul Executiv nu continuă traiectoria programului fostei guvernări, precizând în acest context că el a reîntregit salariile şi pensiile diminuate în perioada fostei puteri, a deblocat programele europene blocate de foştii miniştri, a plătit subvenţii în agricultură şi a stopat "jafurile" depistate la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Poşta Română, Hidroelectrica şi Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate.

"Tot ce jefuia Boc şi cu ai lui, noi am oprit, aşa încât nu ştiu exact în ce continuăm. Nu continuăm în nimic, dimpotrivă. Am schimbat lucrurile în bine şi asta trebuie să facem de acum încolo", a spus Ponta.

El a mai adăugat că similitudini de acest gen sunt făcute doar de cine nu are treabă şi stă la televizor.

"Discuţii la televizor. Cine n-are foarte multă treabă poate să stea la televizor. Noi avem foarte multe lucruri de făcut în continuare şi vom fi evaluaţi după rezultatele nostre la guvernare", le-a spus premierul miniştrilor prezenţi la şedinţa Executivului.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, referindu-se la situaţia economică a României, că "nava e la cheu, în port sigur", el mulţumind pentru că s-a ajuns aici guvernelor Boc, Ungureanu şi Ponta.

"Mi-a fost teamă - şi vă pot spune că asta a fost perioada care mi-a dat încrederea că se poate coabita cu Guvernul Ponta - că acest guvern ar fi putut lua măsuri populiste, excesive, care să strice din nou echilibrele, în perspectiva alegerilor din iarnă. N-a făcut-o şi de aceea consider că şi-a adus contribuţia la atingerea rezultatelor de astăzi", a spus Băsescu.

Luni, preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat că preşedintele Traian Băsescu se ocupă de "rescris istoria", însă Guvernul Boc rămâne "cel mai incompetent şi corupt", precizând că eforturile USL trebuie concentrate asupra guvernării.

La rândul său, fostul premier Emil Boc a declarat că "primul incompetent" este actualul prim-ministru, "un mincinos şi un mare demagog", care a făcut parte din Executivul pe care îl critică.

sursa: mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367