REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Ponta: Guvernul nu susține proiectul privind pensiile speciale ale parlamentarilor

Ponta: Guvernul nu susține proiectul privind pensiile speciale ale parlamentarilor

Replica API 11 decembrie 2014 | 00:10 182

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că Guvernul nu susține proiectul privind pensiile speciale ale parlamentarilor și că, în opinia sa, e nevoie de un sistem echilibrat de pensii.

"Poziția doamnei ministru Plumb, exprimată ieri în Parlament, de respingere a unor pensii speciale, este poziția Guvernului și o susținem în continuare. Nu susținem proiectul privind pensiile parlamentarilor. Cred că un sistem de pensii echilibrat dorește toată lumea și avem încă de făcut eforturi în această direcție. Soluția nu este să avem pensii speciale", a spus Ponta, la începutul ședinței de Guvern.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat marți că Guvernul nu susține proiectul de lege prin care se introduc pensii speciale pentru parlamentari.

"Punctul de vedere al ministerului, respectiv al Guvernului, este de a nu susține introducerea pensiilor speciale pentru tot ceea ce înseamnă parlamentari. Noi considerăm că este absolut necesar să existe un sistem unitar de pensii, un sistem care să nu acorde pentru anumite categorii sau pentru o anumită categorie privilegii, astfel încât să putem să avem în sistemul de pensii o unitate de măsură care să fie aceeași și pentru cei care au lucrat în diversele sectoare economice de activitate și care în momentul de față primesc pensie în conformitate cu legea care este în vigoare", a spus Plumb la Palatul Parlamentului.

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților a avut pe ordinea de zi a dezbaterilor de marți o propunere legislativă privind introducerea pensiilor speciale pentru parlamentari.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218