REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ponta: Îmi doresc ca de azi să construim o lume nouă, să lăsăm în urmă disputele meschine şi ura

Ponta: Îmi doresc ca de azi să construim o lume nouă, să lăsăm în urmă disputele meschine şi ura

Replica API 22 decembrie 2012 | 00:00 179

Primul-ministru desemnat Victor Ponta a declarat vineri, în plenul reunit al Parlamentului, că îşi doreşte ca o dată cu noul guvern clasa politică să participe la constuirea unei "lumi noi" să să lase în urmă disputele politice subiective şi meschine, dispreţul faţă de cetăţeni.

"Lumea pe care sper să o lăsăm în urmă începând de astăzi este o lume politică, o societate frământată de dispute politice multe dintre ele subiective şi meschine, de izolarea oamenilor politici faţă de realităţile şi nevoile societăţii, de ură, de ceartă, de dezbinare. De austeritate, dublată, din păcate, de delapidarea şi jaful produs în banii publici. De dispreţul cu care cetăţenii au fost trataţi de cei care îi conduc, de incompetenţă şi aroganţă", a declarat Victor Ponta.

Primul ministru desemnat i-a invitat pe toţi cei prezenţi - atât de la putere şi cât şi din opoziţie să facă un angajament prin care "să lăsăm în urmă aceste lucruri". "Îmi doresc foarte mult ca începând de azi, lumea nouă pe care vrem să o construim să arătăm că există lucruri mult mai importante decât disputa politică", a argumentat Victor Ponta. El şi-a argumentat solicitarea prin faptul că există în această ţară nevoia de a vorbi despre proiecte de succes, despre viitorul tinerilor, "despre medici, profesori, pompieri şi poliţişti care îşi fac datoria".

El a mai susţinut că actuala guvernare are "şansa rezistenţei la stres, a stabilităţii", făcând un apel către toţi parlamentarii pentru a fi parteneri la proiectul "România Puternică". "Şansa unei majorităţi puternice pe care Guvernul actual o are este şansa stabilităţi, şansa predictibilităţi şi şansa rezistenţei la şantaj. Toate aceste şanse sunt acum de partea mea, de partea colegilor mei, sunt absolut convins că dacă le vom rata, doar noi cei aflaţi aici vom fi responsabili, dar dvs toţi cei prezenţi astăzi veţi avea de pierdut", a conchis acesta.

sursa: newsin.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614