REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ponta: Interpelare cu Tăriceanu şi Ciolacu către Vela privind numărul românilor intraţi în ţară în ultima săptămână

Ponta: Interpelare cu Tăriceanu şi Ciolacu către Vela privind numărul românilor intraţi în ţară în ultima săptămână

Replica API 30 martie 2020 | 00:00 1082

Victor Ponta

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a postat pe pagina sa de Facebook o interpelare pe care ar fi adresat-o, împreună cu liderii PSD, Marcel Ciolacu şi ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela, cu privire la numărul de cetăţeni români intraţi în ţară în ultima săptămână, câţi dintre aceştia veneau din Italia şi Spania şi câţi au fost trimişi în carantină sau izolare la domiciliu.

"În baza prevederilor Constituţiei României, a Regulamentelor Camerei Deputaţilor şi Senatului şi a legislaţiei în vigoare, vă rugăm să ne comunicaţi în cel mai scurt timp următoarele date: 1. Numărul total de cetăţeni care au intrat pe teritoriul României în perioada 21 - 28 Martie a.c.; 2. Numărul de cetăţeni care au declarat la momentul intrării sau au fost depistaţi ulterior de către autorităţi ca venind din Italia si Spania; 3. Numărul de cetăţeni (dintre cei menţionaţi la pct. 1 şi 2) menţinuţi în carantină - şi numărul celor trimişi în izolare la domiciliu. Aşteptăm răspunsul dumneavoastră scris în cel mult 48 de ore (...) Având în vedere condiţiile speciale de funcţionare a Parlamentului în această perioadă, vă solicităm să acceptaţi această formă electronică de transmitere a interpelării", este textul interpelării postat de liderul Pro România, scrie Agerpres.

Victor Ponta a postat şi o înregistrare video în care poate fi văzută o coloană de câteva zeci de maşini la intrarea în Vama Nădlac.

Totodată, Ponta a susţinut, pe pagina sa de Facebook, că în cursul zilei de sâmbătă au intrat în ţară prin Vama Nădlac un număr de 3.000 de români veniţi din Italia şi Spania, dar care nu au mai fost trimişi în carantină pentru că nu ar mai fi locuri disponibile.

"În timp ce ascultam imnul la maşinile MAI, azi, doar prin Vama Nădlac, au intrat în ţară peste 3.000 de persoane venite din Italia şi Spania ??! Care au plecat acasă - că nu mai sunt locuri în carantină!", a mai scris preşedintele Pro România, pe pagina sa de socializare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Iar te bagi in seama, pontacule! Ai facut echipa cu tariceanu si blanosu- ciolacu ?! Nu ai facut nimic macatorule de rahat, traseistule politic, lasule, tradatorule. Stai ascuns!
4
0
Prietenul rusilor si al turcilor ne da lectii, dar el nu a facut nimic la viata lui.
3
0
Alta treaba nu mai aveti ?
3
0
lasa ti oameni sa si faca treaba ......ponta tu ai avut un caz cin ai fost primministru si ai facut cacatul praf ma refer la colectiv taci dracu din gura
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367