REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ponta intervine exploziv în scandalul violențelor din 10 august: 'Dragnea a dat ordinul'. Fostul premier anunță o toamnă incendiară

Ponta intervine exploziv în scandalul violențelor din 10 august: 'Dragnea a dat ordinul'. Fostul premier anunță o toamnă incendiară

Replica API 18 septembrie 2018 | 01:17 458

Liderul Pro România Victor Ponta a declarat, duminică, în cadrul unei conferințe de presă că violențele de la protestul din 10 august puteau fi evitate dacă jandarmii doreau acest lucru și l-a acuzat pe Liviu Dragnea a dat ordinul ca aceștia să intervină în forță.

"Sunt absolut convins, în baza experienţei de prim-ministru, că s-a premeditat, s-a dorit şi s-au dat ordine în sensul în care să apară aceste violenţe. Nimeni nu poate să controleze violenţele, dar am fost patru ani prim-ministru şi am avut multe proteste în faţa Palatului Victoria şi înainte de aceste protese, de fiecare dată, am convocat ministrul de Interne, şeful Poliţiei Române şi şeful Jandarmeriei. M-au informat cel fel de protest este, câţi oameni participă, cine sunt şi de fiecare dată le-am spus că au ordin politic să evite violenţele. Jandarmeria, dacă are ordin, poate să evite violenţe. Patru ani nu aţi văzut în Piaţa Victoriei niciun jandarm şi niciun protestatar bătut. Ei ştiu cum pot să evite violenţe: nu răspundeţi la provocări, vă daţi în spate, îi filmaţi pe cei care sunt violenţi”, a spus Ponta, potrivit Adevărul.

”Dacă tu le dai ordin jandarmilor ca în loc să nu reacţioneze la provocări să reacţioneze, să evacueze piaţa în orice fel, atunci înseamnă că ai premeditat, ţi-ai dorit şi eşti responsabil de ce s-a întâmplat. Nu este responsabil jandarmul care execută un ordin, ci cel care îl dă. Cel care îl dă este numai ministrul de interne, la solicitarea şi cu aprobarea directă a prim-ministrului. Noi, pentru că avem un stat paralel, care este la Scroviştea, doamna Dăncilă era în vacanţă şi se uita pe tabletă, atunci este clar că doamna Carmen Dan a primit ordinul de la Dragnea. Eu ştiu foarte bine, pentru că a fost prefect de Teleorman. L-am întrebat atunci pe Dragnea: «Liviu, cine e doamna? Eu garantez. Te rog s-o pui prefect. Garantez 100%»", a mai spus Victor Ponta.

Fostul premier a precizat că ceea ce s-a întâmplat pe 10 august a fost doar un episod, și că în această toamnă vor mai avea loc și alte proteste.

"Cred că au vrut să strice ideea că diaspora se mobilizează. (...) Faptul că au venit mulţi oameni pentru domnul Dragnea nu a fost un mesaj bun. Eu mă aşteptam să vină 1.000 de oameni, nu atât de mulţi. Prin violenţe au încercat să strice acest miting. Cred că au făcut o repetiţie. Vă rog să vă gândiţi că în luna septembrie sau octombrie cel târziu, la noi la Parlament o să vină din nou la vot, de la Curtea Constituţională, Codul Penal, Codul de Procedură Penală şi s-ar putea să vină şi amnistia şi graţierea. Cu siguranţă, acestea au provocat şi data trecută manifestaţii în Parlament. A fost prima dată în cei patru ani de mandat când nu am putut intra pe la intrarea principală pentru că erau foarte mulţi oameni care protestau. Cred că domnul Dragnea şi cu doamna Carmen Dan au făcut o repetiţie pentru ceea ce urmează să fie în toamnă. Din punctul meu de vedere, au greşit grav şi îi sfătuiesc şi le cer ca nu cumva să mai repete violenţele din 10 august. Cu siguranţă vom avea proteste în Bucureşti cu ocazia rediscutării în Parlament a Codului Penal, Codului de Procedură sau cu ocazia adoptării Ordonanţei de Urgenţă privind amnistia şi graţierea, iar atunci a creat acest scenariu, că ne ducem şi îi batem pe cei din piaţă, că sunt cu statul paralel, vor să dea lovituri de stat sau alte lucruri de acest fel. Ştiu că domnul Dragnea a insistat şi vineri la domnul Toader Tudorel şi, dacă se va da, vor fi proteste foarte mari", a mai declarat Victor Ponta.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De rahat. Un cacacios mafiot.
0
0
ponta ai fumat ceva cu cei de la hastag rezist?De ce nu faci plangere penala si sa administrezi probe? Te oftici ca Dragnea are adevarati prieteni si multi fideli si pe tine te trateaza toti cu apelativul puie monta .Ramai cu Ghita securistul,cu nasicul Maior, si cu unii sforaiti ca Firica sau Abramburica.Jalnic caracter, jeg de om se vede si dupa calitatea celor care iti tin partea pe aici
7
9
Are dreptate Ponta, nu este o noutate ce ne spune. Stim cine este la comanda tuturor nenorocirilor pricinuite romanilor.
9
5
Pai si ce, ne-ai spus ceva nou ? Stiam ca animalul de dragnea e la baza tuturor nenorocirilor si ca e un hot ce vrea sa scape de parnaie. Cu orice pret ! Muie dragnea, muie pesede !!!
9
6

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920