REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ponta laudă DNA: "Sunt cu totul şi cu totul în sprijinul lor pentru a combate corupţia"

Ponta laudă DNA: "Sunt cu totul şi cu totul în sprijinul lor pentru a combate corupţia"

Replica API 14 august 2013 | 00:00 160

Premierul Victor Ponta a vorbit, marţi seară, la România TV, despre faptele de corupţie descoperite de DNA la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), în cazul cărora s-a început urmărirea penală împotriva directorului general adjunct Aurel Pană şi a lui Mugur George Voinea, membru PC şi director al unei firme, pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Primul ministru Victor Ponta a lăudat acţiunea DNA în urma căreia s-a început urmărirea penală pe numele lui Aurel Pană şi Mugur George Voinea.

"Foarte bine au făcut că au început urmărirea. Am aflat şi eu astăzi, am vorbit cu ministrul, i-a dat afară imediat. E foarte bine că DNA îşi face datoria. Nu contează de unde e. A băgat mâna? În închisoare imediat!", a punctat primul ministru.

Şeful Executivului a subliniat că este de aşteptat ca DNA să mai găsească astfel de cazuri. "Sunt cu totul şi cu totul în sprijinul DNA pentru a combate orice faptă de corupţie. Bravo lor, excelentă acţiunea!", a subliniat Ponta.

Primul ministru a vorbit şi despre ancheta demarată de Parchetul General în cazul torţionarului Alexandru Vişinescu, cercetat pentru omor deosebit de grav în vremea în care era comandant al închisorii Râmnicu Sărat, pe vremea comunismului, când mai mulţi deţinuţi politici au murit în timpul detenţiei din cauza relelor tratamente la care au fost supuşi. Victor Ponta a comentat şi faptul că Vişinescu şi alţi torţionari identificaţi de autorităţi au pensii foarte mari, care ajung şi la 6.000 de lei, spre deosebire de foştii deţinuţi politici, care au indemnizaţii de doar 600 de lei. Premierul a precizat că ar putea da o Orodnanţă de Urgenţă prin care să diminueze pensiile torţionarilor şi a subliniat că i se pare "revoltător" faptul că detaliile privind ororile din închisorile comuniste ies la iveală abia acum, la 34 de ani de la Revoluţie.

"Ce a făcut Parchetul general, care a luat toate dosarele şi a promis să le examineze este un lucru foarte bun. Pe baza unor constatări ale Parchetului pot acţiona legislativ prin Ordonanţă de Urgenţă, pentru că altfel nu mai pot tăia pensia nimănui. Poate marii anticomunişti de la televizor făceau o lege... Sunt de acord că este ruşinos ca un deţinut politic să aibă o indemnizaţie de 600 de lei. Şi cu atât mai ruşinos mi se pare ca aceia care au făcut atâta caz de anticomunism să încurajeze - şi domnul Băsescu a fost securist, probabil de-asta simpatizează cu oameni ca Vişinescu", a adăugat Victor Ponta.

sursa: RTV.NET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614