REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ponta: Mă întreb dacă Iohannis nu a făcut presiuni să fiu trimis în judecată

Ponta: Mă întreb dacă Iohannis nu a făcut presiuni să fiu trimis în judecată

Replica API 25 septembrie 2015 | 00:07 205

Victor Ponta intră într-un nou război cu Klaus Iohannis, de data aceasta pe tărâmul dosarului său penal de această dată. Ponta s-a "întrebat" joi seară, la o oră de maximă audiență, la un post TV dacă Iohannis nu a făcut "presiuni" ca el să fie trimis în judecată, notează cotidianul.ro.

Ponta a declarat joi la România TV că Iohannis ar trebui să fie mai echilibrat în declaraţii atunci când a fost întrebat ce părere are despre afirmaţiile şefului statului privind moţiunea de cenzură, precizând în acest sens: "mă întreb dacă domnia sa (n.r. Klaus Iohannis) nu a făcut presiuni ca să fiu trimis în judecată".

"Eu mă întreb dacă nu cumva domnia sa (n.r. Klaus Iohannis) nu a făcut presiuni ca să fiu trimis în judecată? Că deja aceste declaraţii mi se par anormale din partea preşedintelui României. Dacă vorbim de preşedintele PNL, sigur Alina Gorghiu poate spune ce îi trece prin cap. (...) Preşedintele României ar trebui să fie mai echilibrat şi să ne trateze pe toţi ca fiind cetăţeni ai României. Nu pnl-iştii sunt cetăţeni de gradul 1 şi noi ceilalţi de gradul 2 sau 3. Aşa cred eu că ar trebui să fie normal", a declarat premierul.

Ce a spus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, întrebat fiind la Cotroceni despre moţiunea de cenzură a PNL, că ”ar fi un rezultat bun dacă ar trece”, subliniind că este o "mare problemă" ca România să aibă un premier trimis în judecată.

"Având în vedere că sunt președintele României, nu sunt implicat în moțiunea de cenzură și nici în felul în care se negociază de către partide. Sigur, ar fi un rezultat bun dacă ar trece moțiunea", a spus Iohannis.

"Aștept ca cei care au în puterea lor să schimbe această situație nefericită pentru România, să o facă. La asta m-am referit când am spus că trecerea moțiunii ar fi un lucru bun. Nu că aș vrea să subliniez că susțin public o moțiune a PNL, ci că o astfel de moțiune va rezolva o problemă mare a României, faptul că are un prim-ministru trimis în judecată. Suntem unici, în sensul negativ, cu un astfel de prim-ministru", a mai afirmat Iohannis.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614