REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Ponta: Nu am nici un rol în procedura de numire a șefului DIICOT; e normal ca președintele să ceară date

Ponta: Nu am nici un rol în procedura de numire a șefului DIICOT; e normal ca președintele să ceară date

Replica API 12 mai 2015 | 00:15 191

Premierul Victor Ponta a declarat luni că nu îl cunoaște pe Daniel-Constantin Horodniceanu, propus pentru funcția de procuror-șef al DIICOT și că nu are niciun fel de competență în numirea acestuia.

"Pot să vă spun un singur lucru: că nu îl cunosc pe domnul respectiv, nu am fost consultat și nici nu trebuia să fiu consultat pentru că legea prevede o procedură foarte clară și anume ministrul Justiției — CSM — președinte. Nu știu cine e, nu îl cunosc, nu am niciun fel de competență în domeniu.

Președintele țării e normal să ceară oricâte date dorește atunci când are de făcut domnia sa o numire. Eu, neavând niciun rol în această procedură, nu vreau să mă pronunț în niciun fel, mai ales că nu cunosc deloc persoana respectivă", a spus Ponta la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că l-a întrebat pe ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, dacă a discutat cu președintele înainte de nominalizare și că acesta i-a spus. "da, am discutat".

"Altceva nu vreau să știu și nu este de competența mea. Repet, legea prevede foarte clar că primul-ministru nu are niciun fel de competență în această procedură, ci este ministru — CSM — președinte", a subliniat Ponta.

Președintele Klaus Iohannis a solicitat luni CSM, spre consultare, stenograma ședinței în care Daniel-Constantin Horodniceanu, propus procuror-șef al DIICOT, a fost intervievat și documentele avute în vedere la adoptarea hotărârii prin care a fost avizată această propunere.

sursa: http://www.agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108