REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ponta: Nu candidez în 2024 la nimic. Îi las pe alții mai buni!

Ponta: Nu candidez în 2024 la nimic. Îi las pe alții mai buni!

Replica API 23 septembrie 2022 | 00:41 2897

Victor Ponta, fost premier al României între anii 2012 și 2015, a făcut un pas înapoi în viața politică în anul 2020, după ce formațiunea politică condusă de acesta, Pro România, nu a reușit pragul electoral pentru a accede în Parlament. Reporterii Replica de Constanța l-au provocat la o discuție despre coaliția PSD-PNL, despre partidul pe care îl conduce, dar și despre golf, sportul pe care fostul premier îl practică în ultima perioadă.

Victor Ponta pare că și-a descoperit o nouă pasiune, golful, dar și consultanța economică, politică rămânând, astfel, pe locul trei sau chiar patru, după eșecul de la alegeri. Cu toate că este un sport puțin neobișnuit la noi, Victor Ponta este un practicant fervent al golfului, cu toate că România nu prea are terenuri amenajate: „M-am apucat mai de mult de golf. Trebuie să ai timp destul pentru el. Lângă Constanța sunt cele 3 terenuri de la Balcik, în România sunt 2 la Alba și acum se construiesc la București.

Coaliția se mai ceartă, se mai împacă

Cu toate acestea, peste doi ani vin alegerile și fostul premier pare încrezător în echipa Pro România și rezultatele lor. Ponta a vorbit, pentru Replica, despre coaliție, alegerile din 2024, dar și despre Constanța și cum o vede astăzi, sub conducerea PNL.

Nu m-am retras din politică. Deocamdată, cu PRO România activăm la nivel local. Și la Constanța am colegi, nu suntem în parlament, nu putem să influențăm la nivel național. Nu pot să mă pronunț despre Constanța, dar văd că la nivel național coaliția are foarte multă putere, dar și-o consumă pe numiri de funcții, nu văd proiecte importante, în special pe zona economică. Ei se mai ceartă, se mai împacă la împărțit de funcții, dar atât. Mă așteptam să fie mai eficienți la câtă putere au acum. Au președinte, au majoritate covârșitoare, nu îi deranjează, nu îi supără nimeni, nici Comisia Europeană, nici procurorii, nici nimeni”, a spus politicianul, punctând asupra faptului că nu s-a făcut mare lucru în Constanța. ”Mă așteptam să fie mai eficienți sincer să fiu, în special pe zona economică. Nu mi se pare nici la Constanța că s-au făcut lucruri extraordinare, puteau să facă mai mult cu siguranță. Relația mea cu Constanța a fost spre sud, Mangalia, Vama Veche, și mă bucur că am contribuit și eu la centura aceea și la finalizarea autostrăzii.”, a spus Ponta.

Ponta: Pe Rusia o bate Ucraina. Cum să bată Rusia NATO?

The New York Times a scris, recent, oficialii de la Casa Albă par mai îngrijoraţi ca niciodată că Vladimir Putin, pentru a compensa retragerea sa umilitoare din Harkov, ar putea face o mișcare prin care ar escalada conflictul armat declanșat în Ucraina și fac mai multe scenarii, printre care posibilitatea de a ataca centrele de aprovizionare a armatei ucrainene situate în afara granițelor, în țări precum Polonia și România. Cum comentează fostul premier acest scenariu?: ”Asta e o poveste. Pe Rusia o bate Ucraina. Cum să bată Rusia NATO? Asta e o exagerare. Slavă domnului suntem în NATO avem baze aici, cum să vină Rusia? Nu are capacitatea militară să facă așa ceva.”

Nu voi candida în 2024

Prin prisma alegerilor din 2024, fostul premier a declarat că nu va mai candida, însă are încredere în echipa de oameni tineri pe care o are: ”Eu cred că și Răzvan Filipescu și Mircea Dobre, dar mai sunt și alți colegi. Însă ei în special, cred că sunt oameni tineri care au învățat și când au fost la putere, și când au fost în opoziție, și în Parlament și în afară. Cred că ar putea să facă, dacă își doresc, lucruri bune. O să discut cu ei anul viitor, acum e prematur. Îi cunosc de mult timp pe amândoi și cred că pot să facă și sunt suficient de tineri și experimentați ca să facă treabă bună. Eu nu voi candida în 2024. Îi las pe alți mai buni.”

Cine este Victor Ponta

Victor Ponta a condus Guvernul României în perioada 7 mai 2012 – 4 noiembrie 2015. A fost, de asemenea, președinte al PSD în perioada 2010 - 2015 și parlamentar din 2004 și până în 2020. A pierdut ultimele alegeri parlamentare din 2020, partidul pe care-l înființase nereușind să acceadă în Parlament. A pierdut, de asemenea, alegerile prezidențiale din 2014, fiind învins în turul doi de Klaus Iohannis, actualul președinte al României. Victor Ponta a intrat în politică în 2001, fiind adus din magistratură de Adrian Năstase, care i-a oferit postul de șef al Corpului de Control al Guvernului și, ulterior, șefia organizației de tineret a PSD.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa sujiii p
0
1
Paganel,impingatorule de carucioare arogant,toti sunt mai buni ca tine.Sa nu crezi ca am uitat ca ai fost cancerul Romaniei cand erai primministru
0
1
Mai Dottore Plagiatoru,Pinocchio,Baudolino.Tu nici acuma nu te ai prins ca esti prea P****.
1
1
nici prin gand sa nu-ti treaca ,esti un zero barat ...
2
1
Victore, lasa-i pe Catu, Orban, Ciolos, Clotilda, etc. sa candideze, ca ne-au facut varza. Ei au cheltuit pe vaccinuri, masti, i-au dat sute de milioane lui Micula, etc. Dar pt. prostime, praful dupa toba.
2
3
si motanul meu e mai bun! mai ales ca ii place vanatoarea de sobolani ca tine
4
1
Ba tocmai pentru ca vedem ce a facut nu mai vrem sa il vedem tu idioata,caci de facut cate ceva tozi primmistri si ceilaltzi care au fost la putere in Romania inaintea lui Ponta si dupa el si raspunsul este ca au facut foarte putzin raportat la bani pe care i-au cheltuit.
4
0
Unu, esti UN mare idiot, de fapt cretin, cand doresti moartea alcuiva. Unde ai crescut , cine te-a educat . Ba, si la Casa de Copii daca cresteai si nu puteai sa gandesti asa.
2
1
face in sfarsit un gest nobil. Recunoaste ca a luat mwie.
8
2
In sfarsit a spus si el ceva bun
9
1
Toata lumea l-a vazut in Parcul Disney langa copii.
9
0
a facut autostrada Comarnic Brasov
8
3
Maestre! Cui ii mai dam noi puie monta?
20
3
A facut o gramada de chestii bune, dar sunteti prea orbi ca sa le vedeti. Platiti ca prostii acum de va sar capacele. Bine ca am plecat din jegul ala de tara
7
19
sper sa candidezi cu succes la cancer!
4
6

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102