REPLICA ONLINE CONSTANTA

19° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
19° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ponta: Nu-l votăm pe Florin Cîţu; PNL nu poate, în acest moment, nu are legitimitate să guverneze bine

Ponta: Nu-l votăm pe Florin Cîţu; PNL nu poate, în acest moment, nu are legitimitate să guverneze bine

Replica API 26 februarie 2020 | 00:00 201

Victor Ponta

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat miercuri că parlamentarii partidului său nu vor vota învestirea lui Florin Cîţu în funcţia de premier.

"Nu-l votăm, pentru că nu am votat nici în noiembrie şi motivele nu s-au schimbat. Eu cred că PNL nu poate în acest moment, nu are legitimitate, nu are o echipă, nu are un program şi nu are o susţinere parlamentară să guverneze bine. Cred că România avea nevoie şi are în continuare nevoie de un guvern de profesionişti care să se ocupe de problemele ţării, nu de problemele PNL", a afirmat Ponta la Antena 3.

El a spus că scenariul alegerilor anticipate depinde de prezenţa PSD la şedinţa de învestire.

"Aceste lucruri se pot întâmpla într-o singură variantă şi anume prezenţa PSD în sală pentru a forma cvorumul şi pentru a vota pentru respingere, altfel, vom păţi ce am păţit şi luni, în sensul că dacă PSD participă la şedinţă şi respinge, se îndeplinesc procedurile, dacă PSD nu participă, nu se vor îndeplini", a precizat Ponta.

Liderul Pro România a adăugat că scenariul cel mai rău pentru România ar fi prelungirea acestei situaţii până la alegerile la termen.

"Cred că este scenariul cel mai rău pentru România. Eu cred că până în decembrie vom fi cu toată ţara în faliment, pentru că această epidemie mondială de coronavirus are deja şi va avea în continuare nişte efecte economice şi sociale foarte dure şi pentru ţările pregătite. Din păcate, România este o ţară nepregătită şi noi vom suferi ca în 2010. (...) Este un scenariu care nici nu-mi vine să cred că se întâmplă", a afirmat Ponta.

El a spus că nu a reuşit să meargă la Cotroceni cu o propunere comună de premier cu PSD şi ALDE.

"Având în vedere că nu am reuşit să avem un candidat comun, am făcut o propunere din partea Pro România. (...) Eu nu vreau să dau vina pe dl Ciolacu sau pe altcineva. Dar, am spus şi spun şi acum, dacă vor să susţinem o propunere comună, că e Remus Pricopie sau altcineva, noi susţinem această propunere, dar noi avem 25 de parlamentari, PSD are 200. Astăzi eu am avut o altă opţiune legată de faptul că nu pot să mă duc la Cotroceni fără propunere", a menţionat Victor Ponta, adăugând că în aceste condiţii a făcut propunerea ca el să fie premier.

"Dacă, însă, împreună cu dl Ciolacu şi dl Tăriceanu, hotărâm să facem o propunere comună, disponibilitatea noastră este în continuare", a mai spus Ponta, potrivit Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Esti un inconstient pe care votul trebuie sa-l sanctioneze.
1
3
mars dracu, tu si toti comunistii tai, inchideti pravalia si datii drumul
7
6
Protejeaza ti familia de coronavirus. Inchide televizorul ala!
2
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102