REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ponta: Nu poate face nimeni presiuni să-mi dau DEMISIA

Ponta: Nu poate face nimeni presiuni să-mi dau DEMISIA

Replica API 26 iunie 2015 | 22:35 194

Premierul Victor Ponta, aflat în Turcia, a criticat miercuri, într-o intervenţie telefonică, la România TV, decizia procurorilor DNA de a-i interzice deputatului Sebastian Ghiţă să-şi exercite funcţia de parlamentar, spunând că este "un precedent extrem de grav" şi că doar "în dictaturi" se întâmplă astfel de lucruri. Pe de altă parte, Ponta a spus că nimeni nu poate face presiuni asupra lui pentru a-şi da demisia din funcţia de premier.

Premierul Victor Ponta a spus, la România TV, că este absolut neconstituțional să i se interzică unui parlamentar să își exercite mandatul în baza deciziei unui procuror.

"Cred că e un precedent extrem de grav, nu am auzit niciodată de aşa ceva în nicio ţară democratică, se mai întâmplă în dictaturi. Nu cunosc care e baza constituţională în care unui parlamentar, nu vorbesc de o decizie definitivă şi irevocabilă a unui judecător, vorbesc de decizia unui procuror de a interzice dreptul de a fi parlamentar. Este ceva care mie mi se pare fundamantel împotriva regulilor democratice.

Nu ştiu dacă România mai e o țară democratică. Orice decizie poate fi cenzurată. Eu vorbesc de un principiu. Ce făceam dacă azi la Codul Fiscal un procuror interzicea la o 100 de parlamentari să vină la vor și Codul nu trecea”, a spus premierul, despre interdicția primită de deputatul Sebastian Ghiță de a-şi exercita atribuţiile de deputat.

În ceea ce priveşte afirmaţiile că se fac presiuni pentru a-şi da demisia de la şefia Guvernului, Ponta a spus:

"Nu poate sa faca nimeni presiuni sa-mi dau demisia, sigur ca s-au facut, dar stiu unde am fost numit, numai cei care m-au ales pot sa-mi ceara demisia".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367