REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ponta: Nu s-a pus problema unei remanieri guvernamentale. Ce spune BURSA ZVONURILOR

Ponta: Nu s-a pus problema unei remanieri guvernamentale. Ce spune BURSA ZVONURILOR

Replica API 24 ianuarie 2014 | 00:00 208

Prim-ministrul Victor Ponta a infirmat, la România TV, speculaţiile din presă legată de iminenţa unei remanieri a Guvernului, afirmând că nu a discutat cu Crin Antonescu acest subiect.

Întrebat dacă sunt adevărate zvonurile legate de înlocuirea unor miniştri, Victor Ponta a răspuns: "Nu. Ce a apărut în presă sunt simple invenţii. Nu s-a pus nici un fel de problemă în acest sens".

Ponta a spus că s-a întâlnit cu Crin Antonescu în joi dimineaţa, dar discuţia a vizat procedura de numire a succesorului lui Radu Stroe la conducerea Ministerului de Interne. "În baza înţelegerii Uniunii Social-Liberale, pentru funcţia de ministru de Interne propunerea aparţine PNL. Ne-am văzut azi dimineaţă şi am fost de acord ca propunerea să nu vină doar din partea preşedintelui PNL, ci a conducerii acestui partid", a declarat Ponta, referindu-se la şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL din 1 februarie.

În ce priveşte demisia lui Radu Stroe, Victor Ponta a negat că i-ar fi cerut liberalului să facă acest gest. "Nu i-a cerut nimeni demisia (...) Eu am lucrat foarte bine cu toţi miniştrii din cabinet Când am avut nemulţumiri, le-am spus lor, nu în public", a mai spus Ponta la Romania TV.

Pe de altă parte, preşedintele PNL, Crin Antonescu a declarat, la România TV, că există posibilitatea ca la Delegaţia permanentă a partidului, din 1 februarie, să se ceară demisia unor miniştri liberali, precizând că el, personal, nu este mulţumit de activitatea unora dintre aceştia.

Surse din cadrul USL susţin, potrivit gândul.info, că mutarea cea mai importantă pregătită de liberali este retragerea din Guvern a ministrului de Finanţe Daniel Chiţoiu şi propunerea în locul lui a lui Klaus Johannis, căruia i s-a reproşat în repetate rânduri că nu este mai prezent în activitatea de la centru a partidului. În plus, prin numirea lui Iohannis într-o funcţie cheie în Guvern, cea de vicepremier, liberalii speră că vor avea un mai bun control în Executiv.

Un alt ministru vizat de remaniere este Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii, în timp ce Radu Stroe ar fi fost şi el schimbat, dacă nu ar fi demisionat ca urmare a controverselor stârnite de accidentul aviatic din Apuseni.

Miniştri din PSD care ar putea fi remaniaţi

Potrivit surselor citate, ministrul Dan Nica ar urma să fie retras de la Ministerul Comunicaţiilor, pentru a putea candida pentru un post de europarlamentar în luna mai.

Un alt nume vehiculat este cel al Rovanei Plumb, de la Ministerul Mediului.

Ministrul Apărării, Mircea Duşa, este şi el remaniabil, potrivit surselor citate, în locul său urmând să fie numit, dacă va fi cazul, cu Gabriel Oprea, mai anunţă Romania TV.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218