REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Ponta: Posibilitatea ca Blaga să-şi reia funcţia de preşedinte al Senatului înainte de alegeri ar fi 'ceva de râs'

Ponta: Posibilitatea ca Blaga să-şi reia funcţia de preşedinte al Senatului înainte de alegeri ar fi 'ceva de râs'

Replica API 20 septembrie 2012 | 00:00 187

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri că nu vede rostul contestării hotărârii de revocare a liderului democrat-liberal Vasile Blaga de la şefia Senatului, iar posibilitatea ca acesta să îşi reia funcţia i se pare "ceva de râs", având în vedere că după alegerile din 9 decembrie legislativul va avea o altă componenţă şi conducere.

"Tot CCR, aceeaşi CCR, aceiaşi nouă judecători au spus foarte clar un lucru cu care eu sunt de acord, că acele hotărâri ale Parlamentului care afectează drepturi fundamentale, cum ar fi dreptul de vot sau retragerea cetăţeniei cuiva, acestea sunt supuse controlului de constituţionalitate şi asta e corect. Tot CCR a spus acum două luni că hotărârile cu caracter intern, de numiri de persoane, nu se atacă la Curte", a spus Victor Ponta la RTV.

În plus, a adăugat el, posibilitatea ca foştii preşedinţi democrat-liberali ai Camerei Deputaţilor şi Senatului - Roberta Anastase şi Vasile Blaga - să-şi reia funcţiile este "de râs". "Dincolo de această regulă din punct de vedere politic, că îşi reiau Blaga sau Anastase o lună funcţia cred că nu poate fi decât ceva de râs pentru cei de la PDL. Avem alegeri pe 9 decembrie. Noul parlament îşi va alege noii preşedinţi aparţinând majorităţii", a punctat premierul.

El nu a exclus posibilitatea ca liderul liberal Crin Antonescu să îşi menţină funcţia de preşedinte al Senatului după scrutinul legislativ. "Este foarte posibil, dar nu ştiu dacă îşi doreşte acest lucru", a adăugat Ponta, precizând că Antonescu nu vrut în mod special această funcţie.

În context, el şi-a exprimat speranţa ca în 2013 Constituţia să fie modificată, astfel încât să se evite situaţia în care CCR ia decizii contradictorii de la o zi la alta. "Au fost multe cazuri în care CCR şi-a încălcat propriile decizii şi atunci trebuie să fixăm lucrurile acestea în Constituţie, ca să nu mai rămână la interpretarea CCR".

Ponta a mai spus că o revizuire a legii fundamentale în 2013 nu ar constitui "un atac" la preşedintele Traian Băsescu, având în vedere că acesta îşi termină mandatul în 2014.

Curtea Constituţională a decis miercuri că legea care aprobă ordonanţa de urgenţă referitoare la competenţele CCR este neconstituţională, după ce a admis sesizarea PDL.

Grupul senatorilor PDL a depus vinerea trecută, la Curtea Constituţională, o nouă sesizare cu privire la Hotărârea Parlamentului de revocare a lui Vasile Blaga din funcţia de preşedinte al Senatului. PDL a mai depus o sesizare pe tema revocării lui Blaga de la şefia Senatului, dar aceasta a fost respinsă de CCR.

sursa: AGERPRES.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218