REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ponta: Preşedintele să facă urgent o propunere de premier care să se ocupe de situaţia din ţară

Ponta: Preşedintele să facă urgent o propunere de premier care să se ocupe de situaţia din ţară

Replica API 25 februarie 2020 | 00:00 476

Victor Ponta

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a afirmat luni că este nevoie urgentă de un guvern care să se ocupe de situaţia din ţară, iar preşedintele Klaus Iohannis trebuie să propună un nou prim-ministru, declaraţie făcută după ce Curtea Constituţională a stabilit că există conflict juridic între preşedinte şi Parlament privind desemnarea liderului PNL, Ludovic Orban, în funcţia de premier.

"Această piesă de teatru pe care cei de la PNL porniseră - că să stea, să se pice singuri, să mai stăm trei luni - e total depăşită de situaţie. Avem nevoie urgent - azi, mâine, în această săptămână - ca domnul preşedinte Iohannis să facă o propunere de guvern, prim-ministru, miniştri, oameni profesionişti care să se ocupe de situaţia din ţară şi de ceea ce va urma pentru că, din păcate, nu vorbesc doar de sistemul de sănătate, vorbesc de toate celelalte consecinţe economice, sociale care vor veni şi care vin deja în România şi în întreaga Europă, să avem un guvern care să poată să dea ordonanţă de urgenţă, să aloce bani pentru programe speciale, să ia măsuri rapide legate de ce se întâmplă la graniţe, de carantină, de problemele economice, pentru că deja problemele economice apar şi o să apară în continuare", a susţinut Ponta.

În opinia lui Ponta, Ludovic Orban ar trebui să-şi predea mandatul.

"Ne trebuie un guvern care să aibă puterea să ia decizii, să acţioneze şi să nu piardă timpul cu şedinţe de partid şi cu campanii electorale. (...) Astăzi, domnul Orban, cu o fărâmă de bun simţ, dacă i-a mai rămas, ar trebui să spună: iată nu există nicio şansă să fiu învestit din nou ca guvern, îşi predă mandatul şi poate chiar mâine sau oricând să facem consultările. Până la urmă, preşedintele poate să aleagă din această ţară o persoană profesionistă, cu credibilitate, care să conducă ţara în aceste momente grele şi care să nu candideze după aceea la alegeri cu gândul câte voturi ia. Şi să ia măsurile care trebuie luate imediat", a adăugat Victor Ponta.

Întrebat pe cine ar vedea premier, Ponta a spus: "Fiind vorba despre o criză, în acest moment de natură sanitară, care ulterior presupune şi alte efecte, am spus o persoană de genul, de profilul domnului Raed Arafat care, dincolo de faptul că are experienţa şi pregătirea necesară, dar are şi o încredere foarte mare în rândul publicului".

"Să ştiţi că este foarte important: panica se răspândeşte mai repede decât orice virus. Panica se combate cu un singur lucru: cu încredere. Un om care iese şi oamenii au încredere să îl asculte. În Orban cred că nu are încredere nici, nu ştiu, cel mai mare fanatic penelist. Se ştie bine că Orban minte şi că nu e în stare să rezolve nicio problemă. Ne trebuie un om cu profil profesionist şi cu încredere ca oamenii să-l asculte", a mai spus Ponta, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă ar fi de acord cu un guvern de uniune naţională, Ponta a răspuns: "Am spus, da. Nu intră niciun partid la guvernare, nu e momentul acum ca vreun partid să-şi pună oamenii la guvernare. (...) Acum ne trebuie realmente nişte profesionişti care ştiu că nu vor candida şi nu se duc la partide să primească ordine".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa se uneasca toti si sa punacei mai buni oameni de la fiecare partid sa guverneze in interesul oamenilor si al tarii
0
0
Ma tu asta care nu te-ai lasat de copiat nici la 40 de ani si minti de l-ai speriat si pe T.Basescu"care e curva batrana in politica" nu crezi ca ar fi mai bine sa taci
0
0
Nu cumva vrei sa te puna pe tine ?
1
0
Taci nesimtit comunist
1
1
Mai dureaza pina se trezeste din somn !---E greu frate in functia asta !
2
1
Sobolanule dispari in suburbiile Parisului unde ai fost un golan si sobolan javra!
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614