REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ponta: PSD nu e stăpânul UNPR sau ALDE

Ponta: PSD nu e stăpânul UNPR sau ALDE

Replica API 30 iunie 2015 | 22:33 228

Premierul Victor Ponta a afirmat duminică, la o emisiune televizată, că PSD "nu e stăpânul UNPR sau ALDE", cele trei formațiuni politice fiind "doar parteneri".

"În ceea ce ține de lucruri din afara guvernării, UNPR, ca și ALDE — partidul dlui Tăriceanu și al dlui Constantin, au uneori opinii și opțiuni diferite. Țineți minte că noi am votat pentru strategia de apărare, iar ALDE a votat împotrivă. E un lucru pe care îl respect. PSD nu e stăpânul UNPR sau ALDE, ci suntem doar parteneri, iar în ceea ce ține de guvernare, UNPR și ALDE au fost parteneri absolut loiali și corecți și stabili în actul de guvernare", a spus Ponta la B1TV.

Prim-ministrul a subliniat că are foarte mare încredere în UNPR și în Gabi Oprea.

"Vreau să fac această precizare foarte importantă. UNPR și Gabi Oprea în mod special, după ce am format guvernul, în martie 2012 și până astăzi inclusiv, au fost niște aliați la guvernare absolut corecți. Și sunt convins că o vor face și în continuare. Nu întâmplător am încredere când sunt plecat din țară să-mi țină locul Gabi Oprea. Deci asta înseamnă un nivel foarte mare de încredere", a menționat premierul.

El a precizat însă că votul acordat lui Eduard Helvig, pentru șefia Serviciului Român de Informații, a fost considerat ca fiind unul pentru un coleg de USL.

"În cazul domnului Helvig, vorbim de un coleg al nostru din USL. Dl Helvig a fost secretar general al PNL, a fost alături de noi, am dat jos Guvernul Ungureanu, l-am suspendat pe Băsescu, am fost în campanie împreună... Sigur, după aceea, când PNL a plecat din USL, e o altă discuție. Și atunci, pentru PSD a fost ușor să ia decizia: 'E în regulă, haideți să-l votăm, e totuși un coleg din USL'", a spus Ponta.

Întrebat cum comentează afirmația lui Liviu Dragnea, potrivit căreia PSD și UNPR ar intra într-o altă etapă de colaborare, Victor Ponta a spus că fostului președinte executiv al PSD "nu-i place ce se întâmplă".

"Nu știu. Și o să vedem. A zis și domnia sa. Sigur că nu-i place ce se întâmplă. Mie îmi place că și din UNPR au fost și sunt foarte mulți corecți în continuare, ceea ce eu cred că, pentru PSD, e totuși cel mai important lucru. Domnule, cum guvernăm? Că noi suntem încă, până ne-or da jos, cum ne-or da jos, noi suntem la guvernare. Și oamenii vor să vadă: salarii, pensii, măsuri economice", a mai spus premierul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614