REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
18.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ponta: Resping categoric amenințările și criticile formulate de diverși oficiali ai Federației Ruse

Ponta: Resping categoric amenințările și criticile formulate de diverși oficiali ai Federației Ruse

Replica API 17 aprilie 2015 | 00:16 179

Premierul Victor Ponta a respins categoric joi "amenințările și criticile" venite din partea unor oficiali ruși și a avertizat că aceste gesturi nu intimidează și nu vor determina schimbări de strategie la București.

"Resping categoric amenințările și criticile formulate de diverși oficiali ai Federației Ruse! Nu ne intimidează și nu ne schimbă strategia!", a scris Ponta pe Twitter.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat joi că, dacă nu vor fi operate ajustări în planurile privind instalarea scutului antirachetă în Europa, atunci vor deveni clare motivele acestui proiect, potrivit RIA Novosti și TASS.

"Dacă realizarea programului privind sistemul de apărare antirachetă global va continua fără nicio ajustare chiar și în condițiile unui progres la negocierile în problema nucleară iraniană, motivele care au stat la baza construcției scutului antirachetă în Europa vor fi evidente pentru toți", a afirmat Lavrov.

În cadrul unei conferințe dedicate problemelor de securitate, care se desfășoară la Moscova, șeful Statului Major al armatei ruse, generalul Valeri Gherasimov, a susținut că punerea în aplicare a planurilor SUA și NATO cu privire la apărarea antibalistică reprezintă o amenințare reală pentru forțele nucleare ale Rusiei, potrivit TASS.

"Desfășurarea elementelor sistemului de apărare antirachetă este considerată de noi ca un nou pas al SUA și al aliaților lor privind demontarea sistemului existent de securitate internațională în aspirația lor de a domina pe plan mondial", a spus el, invocând faptul că, în ultimii patru ani, componente ale sistemului de apărare antirachetă (american) au apărut în apropiere de granițele de est, vest și sud ale Federației Ruse.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367