REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
18.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ponta: România are nevoie de un Guvern competent pentru a rezolva 'cinci bombe cu ceas'

Ponta: România are nevoie de un Guvern competent pentru a rezolva 'cinci bombe cu ceas'

Replica API 11 ianuarie 2018 | 01:19 429

Fostul premier Victor Ponta a declarat miercuri că România are nevoie de un Guvern care să abordeze "frontal", fără amânare, cel puţin cinci "probleme sistemice" referitoare la Finanţe, Energie, Poliţie, Educaţie, salarizarea bugetarilor.

"Ianuarie 2018 - premierul României (oricare ar fi acesta) trebuie să înceapă anul cu motoarele turate la maxim şi să abordeze frontal cel puţin cinci probleme sistemice care pot exploda în orice moment şi deci nu pot fi amânate - Finanţe, Energie, Poliţie, Educaţie, salarizarea bugetarilor. (...) Cele cinci 'bombe cu ceas' sunt completate de multe alte probleme - pentru a le rezolva România are nevoie de un Guvern competent şi stabil - credeţi că Liviu Dragnea e de acord cu acest lucru?! Orice zi pierdută este o zi pierdută pentru toţi românii - şi asta ne costă foarte mult", a scris miercuri Ponta, pe Facebook.

În opinia sa, la ANAF şi în Ministerul de Finanţe este "un dezastru provocat de absurda 'revoluţie fiscală'", scrie Agerpres.

"Premierul Tudose poate să rezolve situaţia printr-o ordonanţă care să proroge termenele de intrare în vigoare până când se face o analiză serioasă şi se îndreaptă greşelile şi măsurile absolut inaplicabile (totul consultând mediul de afaceri care este disperat de situaţie). Dezastrul din sectorul energiei care va exploda o dată cu vremea rece - atât preţurile la energie electrică (şi acum şi gaze) ajunse la un nivel insuportabil pentru populaţie, dar şi pentru agenţii economici/importurile de energie la preţuri exorbitante - dar mai ales incapacitatea de producţie în perioada rece şi lipsa investiţiilor în modernizarea producţiei şi a transporturilor. În educaţie (după minciuna sinistră cu creşterea de 25% care este de fapt 1% - pentru că 21% au devenit contribuţii la angajat şi 3% inflaţia anuală) acum apar întârzierile la salarii - iar bugetul pentru educaţie şi cercetare este în 2018 cel mai mic de după 2010", a explicat Ponta.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si tu de o bata in dibla cretina !
2
0
Lingaul din umbra al lui Basanau. Cin' te mai crede mai,Ponta?
2
1
Cred ca Romanii s-ar bucura daca ai disparea.
3
0
Si acel guvern ar trebui condus de tine... Limbricule!
3
3
Puie Monta
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218