REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ponta: România trebuie să decidă să achiziționeze tehnică de luptă doar de producție americană

Ponta: România trebuie să decidă să achiziționeze tehnică de luptă doar de producție americană

Replica API 1 mai 2017 | 00:00 372

Fostul premier Victor Ponta a afirmat duminică, într-o postare pe pagina sa de socializare, că Guvernul, CSAT și Parlamentul trebuie să decidă să achiziționeze tehnică de luptă doar de producție americană, deoarece românii sunt săraci și trebuie să cheltuie cu o gândire pragmatică.

"Trebuie luate de către Guvern și CSAT (și apoi votate în Parlament) alte două decizii: 1. Pentru că suntem săraci și trebuie să cheltuim banii și cu o gândire pragmatică achiziționăm tehnică de luptă doar de producție americană!!! Nu suntem nici bogați ca Arabia Saudită și nici nechibzuiți ca Grecia să luăm de la toți. 2. Ne ținem de cuvânt și de o logică strategică și primul lucru cumpărăm a doua escadrilă de avioane F16 (plus, dacă se poate, Rachete defensive "Patriots") ca să contăm în Secolul 21 — nu în războaie care nu vor mai exista decât în cărțile de istorie. Asta înseamnă gândire strategică și decizii în interes național. Altfel vom continua să mutăm steagurile la conferințele de presă și să scufundăm nave rusești cu vapoare cu oi!!!!", a menționat Ponta.

El a subliniat că la șapte ani de la semnarea Parteneriatului Strategic, "liderii români au dat din gură și au făcut fix nimic", cu excepția achiziționării celor 12 avioane F16 și operaționalizării Bazei de la Deveselu. Ponta a adăugat că americanii așteaptă de la liderii români decizii și bani investiți în dotările militare, în condițiile în care SUA este singurul aliat al României care poate să și livreze securitate.

"Americanii așteaptă decizii și bani — cu recunoștința ați văzut ce mult mi-a 'mulțumit' mie și celor din PSD Dl Ambasador Klemm că am luat F16 și am făcut Deveselu ....În 7 ani de la Semnarea Parteneriatului Strategic cu SUA toți liderii români au dat din gură mult și au făcut fix nimic — cu două excepții : 1. decizia Guvernului din 2013 prin care am achiziționat și plătit modernizarea celor 12 avioane multirol F16 — ( acum toți își fac poze și se laudă cu ele) 2. Munca efectivă a Guvernului pentru infrastructura și operaționalizarea Bazei de la Deveselu ( aici în mod special s-au implicat Mircea Dușa, Gabi Oprea și Liviu Dragnea — niciunul nu a fost invitat la Ceremonia de deschidere)! În rest vorbe, minciuni, aberații și iar multe vorbe", a afirmat fostul premier.

El a mai menționat că în relația cu SUA nu sunt suficiente numai promisiunile președintelui țării, Guvernului și ale unor lideri politici referitoare la înzestrarea militară.

sursa: Agerpres

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si cu ma-ta intre ei ,rotisor , ca la base pe vapor ! Muie constantene !
1
0
De la Jidani ma de la Jidani nu de la americani ! mai vrei un scaunel pana la streang ...??
0
1
puie monta
1
1
Corect ca daca luam din alta parte ne pot intarca la munitie ori piese de schimb asa cu amerlocii avem codon ombilical!
0
0
daca de chiorete se zice ca a fost un blestem,daca ajungeai presedinte ai fi lasat nenorocire,tehnica americana,f16 facute-n anii 60,cumparate de portughezi cu 100 mil $ si vandute noua dupa 50 de ani cu 500 mil $,patrioatele or fi bune dar au raza scurta,nici scudurile lui sadam nu prea le-au nimerit,in rest tancurile abrahams au arondata cate o rafinarie de fiecare
1
1
Mai poponarule Inca mai ai tupeu sa vorbesti,sa dai sfaturi,dute tu la pirnaie unde Iti este locul si ia-l si PE javra de dragnea impreuna cu fii-su ala drog....Cu toti porcii lui si luati-va si o caldare de vaselina,jigodiilor
3
1
Nu mai comenta ma boule ca nici tu nici Chiorul nu ati facut dracului nimic, asa cum am scris si mai sus. Mai bine la puscarie cu voi.
2
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614