REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ponta şi recordurile în economie. Reacțiile politicienilor constănțeni

Ponta şi recordurile în economie. Reacțiile politicienilor constănțeni

Replica API 12 august 2015 | 00:00 224

Palaz: „Ponta aplică o politică demnă de America de Sud”

De multe ori, guvernarea începe să devină tot mai ruptă de realitate. Aproape nimeni nu îl mai înțelege pe Victor Ponta, care vorbește de recorduri în economie, în timp ce, de exemplu, prețul la gaze crește exponențial, în contextul în care suntem independenți energetic!

„S-ar putea să fie primul guvern din ultimii 25 de ani care şi-a îndeplinit toate promisiunile.În 2012, programul USL a avut 3 puncte sociale şi 3 economice. Reîntregirea salariilor şi pensiilor, indexarea anuală la pensii şi creșterea salariului minim. Apoi reducerea CAS cu 5 p.p., renunțarea la impozitul pe profitul reinvestit şi TVA de 19%”, a spus, marți, Ponta.

Potrivit celui mai recent studiu publicat de Institutul Naţional de Statistică, cele mai consistente ieftiniri în luna iunie a.c. ale alimentelor sunt consemnate la legume, respectiv 10,27%, cartofi, cu circa 8%, şi la fructele proaspete, aproape 4%. Între timp, constatăm creșteri semnificative de prețuri înregistrate la gaze, cu 11,23%! Totodată, la servicii, majorări au consemnat tarifele la apă, canal și salubritate, cu circa 1%.

Palaz: „Ponta aplică o politică demnă de America de Sud”

Politicienii constănțeni au luat foc pe Ponta, premierul aflat tot mai departe de România, atât fizic în ultima vreme, cât și din celelalte puncte de vedere. Printre ei, președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz, care îl consideră pe premier drept un comunist de tip sud-american.

„Ceaușescu ar fi mândru de el! Și Ponta este un urmaș al lui Ceaușescu, înfocat! Duce cu brio politica neocomunistă mai departe. A lui Ceaușescu și a lui Iliescu... Ponta este un comunist căruia îi place să trăiască în capitalism! Aplică în România o politică de America de Sud. Este exclusă total o politică capitalistă. Lui Ponta îi place să trăiască, mai ales că a spus că Mazăre este un idol pentru el, ca în America de Sud. Adică, populația să trăiască la limita sărăciei, dar, în schimb, el să o ducă bine, să își facă vacanțele de familie în Caraibe, ăsta este nivelul la carea vrea să ne ducă Ponta! O politică de America de Sud!”, a spus Palaz, pentru Replica.

Bădrăgan: „Vor urca prețurile”

De o părere similară este și președintele PRU Constanța, Dumitru Bădrăgan, care nu înțelege rațiunea ieftinirilor la produsele alimentare și nealimentare, în concordanță cu scumpirile la gaze, deși suntem independenți din punct de vedere energetic.

„Cred că mândri de Ponta sunt cei care dețin rețeaua de gaze și care plătesc o redevență mică la gaze! Prețurile la alimente s-au redus grație scăderii TVA, e și producția acum proaspătă, mai sunt și producătorii, dar la gaze ce să spui? Avem aproape independență energetică și noi ne fixăm prețul. Din păcate, acolo unde urcă prețul la gaze, exponențial vor urca și altele, pentru că ai o legătură: fabrica de pâine folosește gaze la cuptoare, încălzirea la iarnă va fi pe gaze, tot gaze se mai folosesc și la alte mijloace de producție de alimente preparate. Sunt legate în lanț, așa cum afectează ridicarea prețului la benzină, pentru că înseamnă transportul mărfurilor și totul se regăsește în preț. (...) Așteptăm 2016, să vedem ce mai ieftinim și ce mai scumpim, cine mai vine, că viitorul... dacă te uiți la tot ce-au însemnat privatizări și plecări pe traseu fără o protecție, le-au făcut cam toți guvernanții, nu e numai Ponta. Pleci de la „tăticul” Iliescu, treci prin Constantinescu, vezi ce-au mai făcut Năstase, Boc și ai o imagine completă!”, a spus Bădrăgan, pentru Replica.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218