REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Ponta şi Şova, achitați în prima instanţă, în dosarul Turceni-Rovinari

Ponta şi Şova, achitați în prima instanţă, în dosarul Turceni-Rovinari

Replica API 11 mai 2018 | 01:20 384

Victor Ponta şi Dan Şova

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, joi, în primă instanţă, achitarea lui Victor Ponta şi a lui Dan Şova în dosarul Turceni-Rovinari. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată de DNA.

Fostul premierul Victor Ponta a declarat, joi, după ce a fost achitat în primă instanţă în dosarul Turceni Rovinari, că nu are niciun sentiment negativ faţă de toţi cei care timp de trei ani s-au bucurat de răul său, deşi ştiau că este nevinovat.

”Mă bucur că în Romania se poate face dreptate. Îmi pare rău de faptul că asemenea abuzuri şi înscenări s-au petrecut şi se petrec încă în ţara noastră şi mă bucur că există judecători care rezistă la toate presiunile şi îşi fac datoria de a aplica legea! Îi mulţumesc avocatului meu Florin Surghie şi tuturor celor care au crezut tot timpul în nevinovăţia mea şi nu am niciun sentiment negativ faţă de toţi cei care timp de 3 ani s-au bucurat de răul meu deşi ştiau că sunt nevinovat”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook, conform mediafax.ro

În acelaşi dosar au fost achitaţi şi Laurenţiu Ciurel, director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER) la data faptelor, şi Laurenţiu Graure, la data faptelor director economic al CET, aceştia fiind acuzaţi de abuz în serviciu.

Un alt inculpat, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni (CET), a fost condamnat la 4 ani de închisoare.

În cazul fostului premier Victor Ponta, judecătorii au decis achitarea pentru fals în înscrisuri, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani. Fostul ministru Dan Şova a fost achitat pentru complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Decizia judecătorilor nu este definitivă, mai arată mediafax.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mai jegos klausist , ori esti esti prost ori bou . Tu nu vezi cum o ia DNA in bot , tu nu vezi ca toate procesele sunt politice , cine mortii ma-tii le mai da viata inapoi celor distrusi de kovesi , uncheselu , onea , portocala ?
0
0
Executati leprele hoate si nesatule!!Isi mai face si partid handicapatul !!!
6
1
Trebuie retinut aspectul: IN PRIMA INSTANTA!
6
1
Vrei sa iti suplimentezi veniturile! Sa folosesti timpul tau liber in beneficiul tau! Program ultra flexibil! Fara obligatii si program obositor! Tu esti seful tau! Vino in echipa noastra si nu vei regret! Cunostinte minime pentru operarea calculatorului si internet! Asiguram instruire gratuita,asistenta pe parcursul activitatii! Solicita detalii la adresa de email cu subiectul INFO : cita_ct69@yahoo .com
0
0
Noi suntem doua panarame
3
9
o abrambureala. Nu stii pe cine sa injuri: pe procurori sau pe judecarori. Cum nu stii nici pe cine sa feliciti: pe procurori sau pe judecatori. O mizerie fara limite. Tot sistemul juridic trebuie ars cu napalm si cladit de la zero.
14
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218