REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ponta spune că Dragnea a avizat protocolul ANAF-PÎCCJ: Au reușit să prindă câţiva peşti mari / Sârbu, Vanghelie și Adamescu, printre exemple

Ponta spune că Dragnea a avizat protocolul ANAF-PÎCCJ: Au reușit să prindă câţiva peşti mari / Sârbu, Vanghelie și Adamescu, printre exemple

Replica API 14 martie 2019 | 00:00 188

Victor Ponta susține, referitor la protocolul dintre ANAF și Parchetul General, că acordul a fost "foarte bun", cele două instituții reușind "să prindă câţiva peşti mari şi să le ia şi banii". Fostul premier spune că Liviu Dragnea, în calitate de ministru al Dezvoltării, a semnat respectivul protocol, scrie stiripesurse.ro

''În primul rând, foarte bun protocolul. Pentru că protocolul spune aşa: ANAF-ul şi cu Parchetul îi prind pe evazioniştii fiscali - cei mari, nu cei mici, că nu lucrau la cazuri mici - îi prind pe marii evazionişti fiscali şi le iau banii. Că de fapt asta vor românii. Dom'le, am înţeles că îi faci tu dosar lui X, lui Y, dar i-ai luat banii? ANAF-ul cu Parchetul au reuşit să prindă câţiva peşti mari şi să le ia şi banii'', a declarat Victor Ponta, potrivit Agerpres.

''M-am uitat, când am văzut atacul împotriva mea, m-am prins că e vorba de bani. Adrian Sârbu are 14 milioane de euro sechestraţi, Adamescu cred că are vreo 50 de milioane de euro, Vanghelie are şi el vreo 40 de milioane de euro bani blocaţi. Aceşti oameni doi-trei ani au fost preocupaţi să nu ajungă la închisoare, nu îi mai interesa de bani. Acum s-au prins că nu ajung la închisoare sau oricum îi scapă cu ordonanţe, cu nu ştiu ce şi ce au zis: vrem să ne luăm şi banii înapoi. Adică statul român este şi bătut şi cu banii luaţi. Şi au pornit această campanie, vezi Doamne, daţi-ne banii furaţi din evaziune fiscală înapoi, că a avut ANAF-ul cu Parchetul protocol'', a completat Ponta.

Fostul premier spune ca protocolul a fost creat la propunerea lui Daniel Chitoiu, la acel moment ministru al Finantelor, cu avizul lui Liviu Dragnea.

''Protocol în baza unei legi pe care am dat-o în 2013, la propunerea, foarte bună, vreau să vă spun, a lui Daniel Chiţoiu, era ministrul Finanţelor, cu semnătura/avizul de la ministrul Dezvoltării Regionale, domnul Dragnea, foarte bun, foarte corect, care ne-a adus în 2014 2 miliarde de euro în plus la buget, reducând TVA, reducând CAS (...). Campania asta, o să înţelegeţi, nu e neapărat împotriva mea, e o motivaţie ca să vină cineva să le dea banii înapoi la evazionişti. A, că mai cumpără câte un jurnalist... când ai de luat de la ANAF înapoi 20 de milioane de euro, nu-i chiar greu să cumperi pe cineva, nu?'', a mai spus Ponta.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai derbedeule, bai mincinosule imputit, latri numai aberatii, pai tu erai prim-ministru si pt. toate relele era de vina Dragnea. Ai sictir securistule. Tu care te-ai incuscrit cu Maior, Oprea, Ghita, Kurvessi si arunci pe carca altuia.
4
0
Lasa neeeee, esti varza, tu si partidul tau nu aveti nicio sansa, IMPUSCATI VAAAAA!
6
4
iar mananci ceva galben de langa gard.
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367