REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
15.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ponta spune că Pro România nu va semna o moţiune pe tema alegerilor din două tururi

Ponta spune că Pro România nu va semna o moţiune pe tema alegerilor din două tururi

Replica API 20 ianuarie 2020 | 19:33 228

Victor Ponta

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, a declarat luni, la Satu Mare, că parlamentarii partidului nu vor semna o moţiune de cenzură dacă e pe subiectul alegerii primarilor dintr-un tur sau două tururi, ci doar o moţiune pe teme sociale sau economice.

Întrebat dacă parlamentarii Pro România vor semna moţiunea de cenzură anunţată de liderii PSD, Ponta a răspuns negativ.

"Nu. Noi nu avem voie că avem doar 25 de parlamentari. Dar dacă face PSD moţiune de cenzură legată de probleme sociale sau economice, de exemplu faptul că nu se aplică o creştere de alocaţie, dacă e vorba de chestiuni de lipsa de măsuri pentru dezvoltarea economiei, pentru că suntem într-o scădere, nu suntem în recesiune tehnică, dar suntem în scădere economică, votăm, orice moţiune de cenzură care are ca obiect măsuri economice sau sociale", a declarat Ponta.

El consideră că în privinţa modului de alegere a primarilor "nu merită să faci moţiune".

"În cazul de faţă e o bătălie între PSD şi UDMR pe de-o parte, apropo de chestia cu un tur, cu două tururi, e o chestie strict politică, n-are legătură cu interesul public, degeaba se prezintă ca interesul public. Interesul public al cetăţenilor este să aibă un primar onest şi bun, dintr-un tur, din două, din şapte, din nouă, calculele astea strict politice... În 2011 PDL-ul a introdus alegerile într-un singur tur că le conveneau lor. PSD era contra. Acum PSD se ţine de chestia asta că le convine lor. E o chestie strict politică pentru care nu merită să faci moţiune. Pe chestiuni economice şi sociale, da, vom vota", a mai spus Ponta.

Liderul Pro România susţine că liberalii ar vrea să-şi dea jos propriul guvern, cum a făcut PSD-ul în 2017.

"În fiecare zi mă felicit că nu am votat guvernul Orban chiar dacă au fost presiuni şi tot felul de reproşuri legate de acest lucru, pentru că iată, la două luni după, liberalii vor să-şi dea jos guvernul, cumva în tradiţia PSD-ului din 2017. Sunt foarte nemulţumit de faptul că nu se guvernează, că avem dispute politice, în schimb nimeni nu s-a apucat şi probabil nici nu se va apuca în perioada următoare de problemele rămase nerezolvate, sănătate, educaţie, fonduri europene, infrastructură, mediu, ceea ce de fapt trebuia făcut", a mai spus Ponta, scrie AGERPRES.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102