REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ponta susţine ascultarea telefoanelor: "Cartelele pre-plătite pot fi folosite de terorişti"

Ponta susţine ascultarea telefoanelor: "Cartelele pre-plătite pot fi folosite de terorişti"

Replica API 19 iulie 2013 | 00:00 191

Premierul Victor Ponta a anunţat că susţine iniţiativa legislativă a deputatului PSD, Sebastian Ghiţă, privind interceptarea convorbirilor telefonice cu cartele preplătite. Decizia ar afecta milioane de români. "Cartelele pre-plătite pot fi folosite de terorişti", a motivat premierul.

Premierul Victor Ponta a anunţat că susţine iniţiativa legislativă a deputatului PSD, Sebastian Ghiţă, privind interceptarea convorbirilor telefonice cu cartele preplătite. "Cartelele pre-plătite pot fi folosite de terorişti", a motivat premierul.

Ce ar însemna interceptarea cartelelor pre-plătite?

Deputatul PSD Sebastian Ghiţă a declarat că intenţionează ca în sesiunea parlamentară din toamnă să depună o iniţiativă legislativă care să permită interceptarea cartelelor telefonice preplătite de către serviciile secrete.

Vrem să găsim o soluţie cu privire la modul de gestionare a cartelelor preplătite. Nu mă refer neaparat la cartelele pre-plătite care au fost cumpărate până acum, care îşi pierd din valabilitate, nu mai sunt folosite şi încet-încet ies din uz. Trebuie să generam un cadru legal prin care, în condiţiile în care aceste cartele pre-plătite din România pot fi folosite la infracţiuni, ele să poată fi luate în evidenţă şi să aibă acelaşi regim ca telefoanele obişnuite", a declarat Sebastian Ghiţă într-un interviu pentru Hotnews.

"Concret, omul când îşi cumpără o cartela va trebui să prezinte dovada cu CNP, nume, prenume şi adresa. Aceste date vor fi centralizate de o autoritate şi, în cazul unei cereri de ascultare, operatorul trebuie să fie capabil să puna la dispoziţie CNP-ul, numele şi prenumele persoanei care a folosit o anumită cartelă", a explicat deputatul PSD.

sursa: realitatea

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102