REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Ponta: Viitorul guvern USL va avea altă structură; vor fi şi miniştri noi

Ponta: Viitorul guvern USL va avea altă structură; vor fi şi miniştri noi

Replica API 18 noiembrie 2012 | 00:00 161

Premierul Victor Ponta a declarat sâmbătă, la Satu Mare, că viitorul guvern pe care-l va propune după 9 decembrie va avea altă structură, din acesta urmând să facă parte şi miniştri în funcţie dar şi unii miniştri noi.

"Viitorul guvern al USL pe care-l voi propune celorlalţi lideri ai Uniunii Social Liberale, în primul rând va avea o altă structură. Vor fi aranjate ministerele într-un mod pe care eu îl consider a fi mult mai adecvat dezvoltării noastre ca membru al Uniunii Europene în următorii patru ani. Nu vreau să spun nici cine va fi nici nu va fi pentru că e o decizie colectivă şi în mod sigur vor fi miniştri care sunt în funcţie şi vor fi şi miniştri noi. E singurul lucru pe care pot să vi-l confirm", a declarat Ponta.

Primul ministrul este de părere că reducerea numărului de ministere nu este o variantă bună, iar noile portofolii nu vor fi făcute în funcţie de persoane, ci de domeniul care trebuie reprezentat la nivel de minister. "Pot să vă garantez un singur lucru, că eu nu cred în povestea asta de tip Andreea Paul Vass, că dacă reducem numărul de ministere o să fie mult mai bine în România. Sunt absolut convins că nu trebuie să creez structuri cu mai mult personal, cu cheltuieli mai mari. Dacă dintr-un singur minister fac două dar rămân jumătate din angajaţi cred că e un lucru bun pentru funcţionarea administraţiei. Nu o să fac numărul de ministere şi portofolii în funcţie de miniştri ci o să-l fac în funcţie de ceea ce cred că este necesar să fie reprezentat la nivel de ministru, la nivel de funcţie politică în cabinet şi de ceea ce eu folosesc ca şi metodă administrativă, şi anume responsabilizarea", a afirmat Ponta.

Copreşedintele USL a precizat că fiecare ministru va avea responsabilităţi foarte clare, astfel încât să ştie pentru ce răspunde şi să aibă timp suficient să se ocupe de minister. "Nu-mi place să am o singură persoană care să răspundă de şapte lucruri că n-are cum. Mai e şi lider politic, mai e şi deputat sau senator, mai are şi şapte lucruri de făcut, trebuie să fie şi la Bruxelles, şi la Bucureşti. Îmi place să dau responsabilităţi foarte clare şi în mod clar asta înseamnă că vreau să am câte un ministru care să ştie foarte clar ce are de făcut şi pentru ce răspunde", a adăugat premierul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367