REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° ConstanÈ›a Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° ConstanÈ›a Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Ponta: Voi propune o discuţie în CSAT, să vedem ce putem face pentru Republica Moldova

Ponta: Voi propune o discuţie în CSAT, să vedem ce putem face pentru Republica Moldova

Replica API 4 mai 2014 | 00:00 189

Premierul Victor Ponta a declarat sâmbătă că va propune ca în următoarea şedinţă a CSAT să existe "o analiză foarte clară" a instituţiilor statului, inclusiv a serviciilor de informaţii, legat de ceea ce va putea face România pentru a sprijini Republica Moldova în contextul conflictului din Ucraina.

"România nu este în niciun fel ameninţată, dar regiunea e un focar de pericol şi trebuie să facem tot ce ţine de noi pentru a asigura integritatea şi securitatea Republicii Moldova", a declarat Ponta, sâmbătă, la Târgu Jiu.

El a spus, răspunzând unor întrebări ale jurnaliştilor legate de suplimentarea bugetului Armatei în contextul conflictului din Ucraina, că s-a decis deja ca Ministerul Apărării Naţionale să beneficieze de o alocare suplimentară de 700 de milioane de lei, pentru modernizare, retehnologizare şi întreţinere.

Întrebat totodată de jurnalişti despre ce a scris presa rusă potrivit căreia România nu ar rezista mai mult de 30 de minute în faţa unui război, Ponta a răspuns: "Ar rezista mult mai mult".

"Tocmai pentru că vreau să dau asigurări că niciun cetăţean român nu este şi nu va fi în pericol, luni, împreună cu ministrul Mircea Duşa, vom face o analiză şi vom pregăti pentru prima şedinţă a CSAT toate datele şi strategia pentru a da asigurări populaţiei Romaniei şi fratilor de peste Prut. Niciun român nu e în pericol, dar investiţii suplimentare şi o strategie sunt absolut necesare", a spus Ponta.

"Preşedintele o stabileşte (şedinţa CSAT-n.r.), noi vom propune. În calitatea mea de vicepreşedinte al CSAT, voi propune ca obligatoriu să avem din partea tuturor instituţiilor statului, nu doar cele guvernamentale, ministere, ci şi din partea serviciilor de informaţii, o analiză foarte clară apropo de ceea ce putem şi trebuie să facem pentru a sprijini guvernul pro-european şi guvernul legitim al Republicii Moldova", a declarat premierul.

sursa: cotidianul.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102