REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Ponta: Vom face plângere penală împotriva lui Băsescu, pentru ameninţare şi şantaj. A lansat un atac mafiot la adresa lui Firea

Ponta: Vom face plângere penală împotriva lui Băsescu, pentru ameninţare şi şantaj. A lansat un atac mafiot la adresa lui Firea

Replica API 14 aprilie 2014 | 00:00 186

Acuzaţii fără precedent. Premierul spune că preşedintele este "securist" şi "cel mai corupt din ultimii 10 ani"

Acuzaţii fără precedent. Premierul spune că preşedintele este "securist" şi "cel mai corupt din ultimii 10 ani"

Premierul Victor Ponta a anunţat că va fi formulată o plângere penală împotriva preşedintelui Traian Băsescu, pentru "ameninţare şi şantaj", ca urmare a "atacului mafiot" la adresa senatoarei Gabriela Firea.

Reamintim că, invitat duminică, la Realitatea TV, şeful statului a fost întrebat şi despre cazul Nana, iar acesta a negat că tranzactiile ar putea fi nule, aşa cum susţine comisia parlamentară din care face parte şi Gabriela Firea, spunând că ea "ar face mai bine să fie atentă şi să se preocupe de ce se întâmplă în 'moşia' soţului ei, că s-ar putea să nu-l mai găsească într-o zi acasă".

"Parlamentarii vor depune o plângere penală pe numele lui Traian Băsescu pentru două infracţiuni, ameninţare şi şantaj. (...) E prima dată, din '89 încoace, când un membru al Parlamentului - Gabriela Firea - e ameninţat direct de către o persoană cercetată pentru încălcarea regulilor acestei ţări. Mă refer la Traian Băsescu", a spus Victor Ponta.

Ponta a mai spus că Băsescu este un "securist" şi un "corupt", "cel mai corupt din ultimii 10 ani".

La rândul său, Firea a precizat, într-o postare pe Facebook, că preşedintele Traian Băsescu i-a transmis, duminică seară, într-o emisiune televizată, "un mesaj fără niciun echivoc" legat de activitatea ei în Comisia Călăraşi.

"Aştept cu interes reacţiile instituţiilor statului şi ale ambasadelor statelor democratice faţă de acest act flagrant de intimidare a unui senator al României!", afirmă Gabriela Firea, luni, pe Facebook.

Iată şi cum răspunde preşedinţia la îngrijorarea manifestată de Gabriela Firea:

"Dorim să o asigurăm pe doamna senatoare că România este un stat de drept şi că, dacă soţul domniei sale nu a comis nici o ilegalitate în procesele de retrocedare şi de restituire pe care le-a aprobat ca primar al oraşului Voluntari, atunci nu are de ce să fie îngrijorată sau să se simtă intimidată", a precizat Bogdan Oprea, într-o declaraţie transmisă MEDIAFAX, "referitor la îngrijorările exprimate de doamna senatoare Gabriela Firea cu privire la declaraţia de aseară a preşedintelui Traian Băsescu".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218