REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Popa încearcă să dreagă busuiocul cu portuarii răsculaţi

Popa încearcă să dreagă busuiocul cu portuarii răsculaţi

Replica API 7 martie 2012 | 00:00 133

După zile întregi de proteste,

După zile întregi de proteste,

Lucrătorii portuari nu renunţă la proteste. Salariaţii Companiei Naţionale Administrarea Porturilor Maritime (CN APM) şi-au manifestat şi ieri nemulţumirile faţă de condiţiile de muncă, în fosta Gară Maritimă. După zile întregi de aşteptare, sindicaliştii spun că au primit în sfârşit un răspuns de la directorul general al CN APM, Andrei Aurelian Popa, faţă de nemulţumirile lor.

Protestele angajaţilor din Portul Constanţa au început luni, pe 27 februarie. Potrivit preşedintelui Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare, Costel Petre, a fost înaintată o cerere pentru prelungirea acţiunii până la sfârşitul lunii martie. Reamintim că lucrătorii portuari protestează în aceste zile la sediul CN APMC pentru că li s-au adus modificări pe contractul colectiv de muncă, spun oamenii. Respectivele modificări ţin de prelungirea orarului de lucru cu o oră şi fragmentarea concediului. Manifestanţii spun că li s-a tăiat al treisprezecelea salariu şi că, mai nou, trebuie să îşi achite şi cheltuielile legate de concediul de odihnă. La toate acestea s-a adăugat şi taxa de acces în port cu autoturismul. "Vinovat" de stabilirea acestor noi reguli este directorul CN APM, Aurelian Popa, au spus protestatarii. În cadrul protestelor de joi, 1 martie, vicepreşedintele Sindicatului lucrătorilor portuari ne declara că sindicaliştii au cerut să stea de vorbă cu Popa, fără nici un rezultat. Sindicaliştii spun că au primit un răspuns de la CN APMC când se aşteptau mai puţin. "Conducerea CN APMC, în persoana lui Aurelian Popa, ne-a trimis, în sfârşit, un răspuns la solicitarea noastră, să stăm de vorbă. Răspunsul prin care am fost invitaţi miercuri (n.r - azi) de conducere la sediul CN APMC a venit luni noapte, prin poşta electronică. Din păcate, nu o să putem onora această invitaţie, dat fiind faptul că miercuri (n.r - azi) participăm alături de toate confederaţiile sindicale la discuţiile cu liderii opoziţiei de la Palatul Victoriei. Noi am amânat întrevederea cu Andrei Aurelian Popa pentru joi sau vineri. Rămâne de văzut dacă se vor respecta aceste noi condiţii", a precizat, pentru "Replica" de Constanţa, Costel Petre. Lucrătorii portuari au mai precizat că nu renunţă la manifestaţii până când conducerea nu va anula modificările care ţin de toate noile condiţii de muncă. Protestul se desfăşoară în două etape: de dimineaţă de la ora 08.00 şi până la 09.00 şi seara de la 17.00 la 18.00, fiind autorizat.

Roxana CĂLINESCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218