REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Popa Picu a intabulat clădirea Bisericii Sfântul Mina pe o asociaţie

Popa Picu a intabulat clădirea Bisericii Sfântul Mina pe o asociaţie

Replica API 20 februarie 2013 | 00:00 200

Arhiepiscopia Tomisului îl dă pe mâna instanţei

Arhiepiscopia Tomisului îl dă pe mâna instanţei

Acuzaţii grave la adresa părintelui Picu. El nu mai are voie să slujească. Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului spun că acesta nu s-a îngrijit de bunurile Bisericii Sfântul Mare Mucenic Minia, acuzându-l că a contribuit la înstrăinarea lor. Preotul ar fi intabulat clădirea bisericii şi oficiul parohial pe numele Asociaţiei Sfântul Mina. El a fost deferit spre judecata Consistoriului Eparhial, iar Arhiepiscopia Tomisului susţine că urmează să demareze şi acţiunile legale, în instanţă, pentru recuperarea bunurilor.

"În toamna anului trecut, Arhiepiscopia Tomisului a decis demararea unei cercetări la Parohia Sfântul Mare Mucenic Mina din Constanţa. În urma acestei cercetări a rezultat că, pr. Picu Nicolae nu s-a îngrijit de bunurile sacre ale parohiei (clădirea bisericii şi oficiul parohial), mai mult, a contribuit la înstrăinarea acestora. În fapt, dreptul de proprietate asupra acestor bunuri a fost intabulat în favoarea unei Asociaţii, fapt ilegal conform art. 181 din Statutul Bisericii Ortodoxe Române (cu caracter de lege), care reglementează fără echivoc ca o biserică, imediat dupa sfinţirea ei trece de drept în proprietatea şi folosinţa unităţilor de cult din cadrul eparhiei, cu tot cu terenul şi clădirile aferente ei. Or, pr. Picu Nicolae în loc să facă toate diligenţele legale pentru a duce la îndeplinire prevederile acestui statut, a contribuit la înstrăinarea lor. În consecinţă, Adunarea Eparhială, formată din 30 de membri, clerici şi mireni, a decis suspendarea din preoţie a pr. Picu Nicolae şi deferirea lui spre judecată consistoriului eparhial, precum şi demararea acţiunilor legale în instanţă pentru recuperarea bunurilor", se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Tomisului, remis redaţiei "Replica".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218