REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

"Popularii" au trecut de la plantarea merilor la semafoare

"Popularii" au trecut de la plantarea merilor la semafoare

Replica API 15 februarie 2014 | 00:00 228

Una dintre cele mai active filiale judeţene ale partidului Mişcarea Populară, Năvodari, a demarat o campanie de strângere de semnături, pentru reamplasarea semafoarelor în intersecţii. "Popularii" năvodăreni bat în lung şi în lat străzile, pentru a-i convinge pe oameni de necesitatea semafoarelor, mai ales în zone unde au avut loc accidente.

De altfel, într-o astfel de zonă, cetăţenii au reacţionat şi au discutat marţi cu membrii MP. Astfel, în intersecţia Albinelor-Rândunelelor erau cândva semafoare, ceea ce îi determină pe "populari" să se întrebe: "Anul trecut, în noiembrie, intersecţia în cauză era încă semaforizată... ar fi trăit Daria-Maria astăzi?". Liderul judeţean al MP, Claudiu-Iorga Palaz, a salutat iniţiativa tinerilor năvodăreni şi a declarat pentru Replica de Constanţa că, în principiu, "circulaţia este în regulă în Năvodari", dar că "părinţii de la o grădiniţă au semnalat problema". "Este o acţiune pe care cei din Năvodari au venit cu ideea să o pună în practică. Din ce au studiat ei acolo, au fost câteva accidente şi, pe lângă alte acţiuni pe care şi le promovează, este aceasta cu introducerea semafoarelor în Năvodari. Ele au fost scoase acum câţiva ani, nu pe timpul lui Matei (primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei - n.r.), apoi n-au mai fost puse la loc. Au fost nişte discuţii la o grădiniţă, de acolo a pornit, erau părinţii cu copilaşii acolo şi au zis "uite, dom-le, ce s-a întâmplat". Din piaţa aceea a pornit. Nu a fost nici o strategie, eu habar nu aveam, ideea nu îmi aparţine, au fost cei de acolo. Nu am observat că nu există în intersecţii semafoare. Circulaţia este în regulă, nu am ce să comentez în ceea ce priveşte modul în care este traficul gestionat în Năvodari. Într-adevăr, semafoarele au şi ele rostul lor. Poate, a fost un lucru care a scăpat. Nu pot să apreciez într-un fel sau altul de ce Dumnezeu au fost scoase acum vreo 10 ani sau când a fost. Fiecare edil îşi gestionează cum vrea, dar, repet, nu au fost scoase de Matei. Cei de la MP Năvodari au spus că este o idee bună să se reintroducă semafoarele. De la un accident a pornit, din ce-am înţeles, aşa spuneau părinţii de la grădiniţa de acolo. Dacă membrii MP Năvodari cred că este o idee bună, să discute cu oamenii, dar în percepţia sau opinia publică mai în regulă este circulaţia fără semafoare, pentru că este mai fluentă. Acum, să vedem", a menţionat Palaz.

De cealaltă parte, primarul oraşului, Nicolae Matei, susţine că, în postura de viceprimar, a amplasat semafoare, însă au fost scoase ulterior: "O să analizăm situaţia. Eu, când am fost viceprimar, am pus semafoarele. Într-adevăr, au fost scoase ulterior şi acum sunt instalate acelea intermitente, dar, o să analizăm să vedem ce se întâmplă", a precizat Matei.

M.F.V.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614