REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Populaţia nu trebuie să se alarmeze, nu avem epidemie de hepatita A

Populaţia nu trebuie să se alarmeze, nu avem epidemie de hepatita A

Replica API 31 octombrie 2013 | 00:00 385

Directorul DSP:

Directorul DSP:

Cazurile de hepatită A, depistate atât în unităţile şcolare din Medgidia, dar şi în cele din municipiul Constanţa, au creat panică printre părinţi. Însă, potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Constantin Dina, aceştia trebuie să se liniştească, pentru că nu este vorba de o epidemie. "Trebuie să vă spun de la început că nu este vorba despre o epidemie. Se vorbeşte de epidemie în momentul în care este afectată o treime din colectivitatea respectivă, lucru care nu s-a întâmplat. Iar în ceea ce priveşte evoluţia cazurilor, pot spune că este constatată o scădere, nicidecum o creştere. Ca atare, populaţia nu trebuie să se alarmeze. Este vorba despre cazuri izolate ce apar. Copiii au venit din vacanţă, simptomele au apărut în primele zile de şcoală, nu aveau cum să ia hepatita de la şcoală. Ca atare, la fiecare caz care apare de hepatita A, atunci se face de către DSP dezinfecţie la clasa respectivă şi, de asemenea, se face triajul epidemiologic pentru a vedea care au fost contacţii fiecărui copil în parte", a declarat Constantin Dina, directorul DSP Constanţa. Tot acesta a menţionat că există şi un vaccin, dar este făcut în cazuri speciale. "Copilul care este găsit cu hepatita A se scoate din colectivitate, se trimite la tratament, iar apoi intră în colectivitate cu avizul medicului de familie sau şcolar. Pe de altă parte, am întărit colaborarea şi mai mult cu Inspectoratul Şcolar Judeţean în sensul că avem deja un protocol încheiat şi am început să facem o promovare intensă a metodelor de prevenire a hepatitei A în şcoli, în sensul că inspectorii noştri merg la sălile de curs, la clasele primare şi explică elevilor condiţiile igienico - sanitare", a mai spus Dina.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu inteleg cum se poate asa ceva?Si la noi in Harghita ,Gheorgheni acum avem cazuri similare printre populatia de etnie rrom.Nimeni nu face nimic,si copii nici nu sunt spitalizate.Asa trebuie procesat?Bravo,traim ca in evul mediu
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614