REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Porsche România anunţă că nu mai primeşte clienţi asiguraţi la Astra şi cere falimentul societăţii de asigurări

Porsche România anunţă că nu mai primeşte clienţi asiguraţi la Astra şi cere falimentul societăţii de asigurări

Replica API 14 martie 2012 | 00:00 148

Miliardarul Adamescu, în mijlocul unui scandal monstru

Miliardarul Adamescu, în mijlocul unui scandal monstru

Porsche România a anunţat azi, prin intermediul agenţiei de colectare debite Urban şi Asociaţii, deţinută de senatorul Iulian Urban, că nu mai acceptă în service-urile sale, din toată ţara, nici un client asigurat la Astra şi că va cere mâine, 15 martie, falimentul Astra Asigurări SA. Scandalul monstru declanşat între doi dintre cei mai mari jucători de pe pieţele de profil, Porsche şi Astra, vine pe seama unei datorii de circa 40 de miliarde de lei vechi, pe care societatea de asigurări patronată de miliardarul Dan Adamescu refuză s-o plătească firmei auto. Oficialii de la Porsche susţin că Astra nu a dat nici un răspuns şi nu a efectuat nici o plată la solicitările lor, concluzionând că societatea de asigurări se află, practice, în incapacitate de plată. Dacă cei de la Porsche au dreptate, problemele Astra Asigurări vor avea un impact naţional de proporţii uriaşe, societatea controlată de Adamescu fiind una din cele mai mari din ţară. Iată şi comunicatul trimis azi de Porsche Inter Auto România SRL pe această temă.

"Către ASTRA ASIGURĂRI SA

Către Comisia de Supraveghere a Asigurărilor

D-le Preşedinte al CA al ASTRA ASIGURĂRI SA

Suntem în data de 13 martie 2012, iar societatea ASTRA ASIGURĂRI SA nu a efectuat nici o plată din restanţa de circa 4,0 milioane ron datorată către PORSCHE INTER AUTO ROMÂNIA SRL, demonstrând faptul că se află în incapacitate de plată.

Mai mult de atât, au fost efectuate demersuri ale d-lui Alexandru Adamescu la nivelul acţionarilor externi ai companiei Porsche Inter Auto România srl, prin care acesta se arată "deranjat" de modul în care Porsche Inter Auto România a acţionat, cu toate că la circa 10 zile de la prima solicitare oficială de plată ASTRA ASIGURĂRI SA nu a dat nici un răspuns scris şi nici nu a efectuat vreo plată, iar în tot acest răstimp CSA a demonstrat că este în incapacitate instituţională şi administrativă de a gestiona problema a zeci de mii de persoane fizice şi juridice asigurate la Astra Asigurări SA, probleme generate de incapacitatea financiară a Astra Asigurări SA de a îşi deconta debitele pe care le are în piaţă faţă de Porsche Inter Auto România, care s-a demonstrat a fi un susţinător al asiguraţilor, reparând daune auto pe poliţe de asigurare emise de Astra Asigurări SA fără să primească de luni de zile contravaloarea acestor reparaţii.

În acest context, decizia creditorului Porsche Inter Auto România srl este următoarea :

1. Începând din data de 14 martie 2012, orele 00:00 în reţeaua naţională Porsche nu se va mai accepta clienţii care au poliţe de asigurare emise de Astra Asigurări SA decât dacă aceştia îşi vor asuma şi achita în AVANS contravaloarea serviciilor de reparaţii, urmând ca ei să se îndrepte împotriva Astra Asigurări SA, solicitând asistenţa CSA.

2. Dacă nu se va proceda la emiterea unui angajament ferm, scris de plată a sumei de 4,0 milioane ron, angajament însoţit de o plată imediată a cel puţin 50% din suma datorată, la data de 15 martie 2012, avocaţii creditorului Porsche Inter Auto România srl vor proceda la înregistrarea la Tribunalul Bucureşti - Secţia VII Comercială a cererii de deschidere a procedurii insolvenţei împotriva debitoarei ASTRA ASIGURĂRI SA, întrucât Porsche Inter Auto România trebuie să îşi recupereze prejudiciul cauzat de neplata restanţelor de către Astra Asigurări SA pentru lucrările de reparaţie efectuate la auto protejate de poliţe de asigurare Astra; subliniem faptul că în tot acest interval de timp, Astra Asigurări SA a încasat primele de asigurare de la clienţii săi, şi prin faptul nedecontării lucrărilor de reparaţii la care îşi dădea acordul, s-a îmbogăţit fără just temei în dauna Porsche Inter Auto România srl, fiind momentul ca alături de CSA să îşi asume public situaţia creată pe piaţa asiguratorilor .

Porsche Inter Auto România srl

manager de caz agenţia de colectare debite Urban şi Asociaţii

Bogdan Bălan"

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614