REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Portretul agentului modern, în viziunea lui Teodor Meleşcanu - inteligenţă peste medie, experienţă de viaţă şi profesională

Portretul agentului modern, în viziunea lui Teodor Meleşcanu - inteligenţă peste medie, experienţă de viaţă şi profesională

Replica API 14 octombrie 2014 | 00:14 282

Fostul şef SIE Teodor Meleşcanu a declarat, răspunzând unei întrebări, că un agent sub acoperire modern trebuie să aibă o inteligenţă peste medie, să beneficieze de o experienţă de viaţă şi de activitate într-un domeniu profesional care să-i ofere o acoperire pentru desfăşurarea muncii de ofiţer, noteaz mediafax.ro.

Rugat să facă un portret al agentului sub acoperire modern al SIE, Teledor Meleşcanu a declarat, marţi, că acesta "trebuie să fie un om cu o inteligenţă peste medie, cu o experienţă de viaţă şi de activitate într-un domeniu profesional care să-i ofere o acoperire suficientă pentru a-şi putea desfăşura munca de ofiţer sub acoperire".

Referitor la misiunile agenţilor SIE, el a reamintit că sunt secrete prin lege.

Întrebat dacă agentul sub acoperire are o altă identitate, Meleşcanu a răspuns: "Da, este cu altă identitate".

Potrivit site-ului SIE, un angajat al Serviciului trebuie să fie, în primul rând, loial ţării sale. De asemenea, trebuie să fie inteligent, cultivat, echilibrat ca temperament şi cu o dorinţă de perfecţionare continuă; trebuie să posede acel simţ al comunicării pentru a obţine informaţia vitală pentru misiunea sa; trebuie să fie un specialist pe problematica ce constituie obiectul muncii sale, să dispună de o cultură generală solidă şi să aibă o înclinaţie nativă pentru limbile străine. Totodată, să accepte restricţionarea, parţială sau totală, a unor drepturi şi libertăţi civice; să păstreze confidenţialitatea strictă în legătură cu activitatea SIE şi statutul său de angajat al Serviciului; să adopte un comportament care nu afectează interesele şi imaginea instituţiei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218