REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Portugalia: Medicii se alătură credincioşilor împotriva eutanasiei

Portugalia: Medicii se alătură credincioşilor împotriva eutanasiei

Replica API 19 februarie 2020 | 00:00 357

Ordinul Medicilor din Portugalia s-a pronunţat împotriva unor propuneri de lege care urmăresc legalizarea eutanasiei şi care vor fi dezbătute joi în parlament, alăturându-se mişcării de opoziţie conduse de Biserica Catolică, potrivit AFP, citată de Agerpres.

"Nu suntem de acord, pentru că acest lucru este împotriva practicii medicale şi încalcă codul deontologic al Ordinului Medicilor", a afirmat luni seară preşedintele organizaţiei, Miguel Guimaraes.

"Medicii învaţă să îi îngrijească pe pacienţi şi să le salveze vieţile. Ei nu sunt dispuşi să ia parte la demersuri care duc la moarte", a adăugat el la sfârşitul unei audieri cu preşedintele ţării, conservatorul Marcelo Rebelo de Sousa.

Parlamentul portughez urmează să examineze joi cinci texte de lege în favoarea eutanasiei, unul fiind depus de Partidul Socialist aflat la putere.

În mai 2018, parlamentul a respins cu o majoritate strânsă mai multe proiecte de lege asemănătoare. Socialiştii au ieşit întăriţi din alegerile legislative din luna octombrie a anului trecut, însă rezultatul dezbaterii de joi române incert din cauză că deputaţii PS şi cei ai principalei formaţiuni de opoziţie de dreapta sunt divizaţi pe acest subiect şi nu vor primi un consemn de vot.

Biserica Catolică, majoritară în Portugalia, desfăşoară o campanie împotriva dezincriminării eutanasiei încercând să îi mobilizeze pe credincioşi, precum şi pe reprezentanţii altor confesiuni religioase.

Spre deosebire de 2018, episcopii au apărat de această dată ideea organizării unui referendum pentru a consulta populaţia, despre care cred că va respinge eutanasia. Ideea are totuşi extrem de puţine şanse de a fi susţinută de către parlament.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614