REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Portul Constanţa are administratori noi. Unul dintre ei este o surpriză!

Portul Constanţa are administratori noi. Unul dintre ei este o surpriză!

Replica API 21 decembrie 2016 | 02:14 392

Numiri provizorii

Numiri provizorii

Consiliul de Administraţie (CA) al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa (CN APMC) are doi noi membri, numiţi de Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) de pe 12.12.2016. Este vorba despre Nicolae Dan Tivilichi, cel care este şi director general al portului, care a primit un mandat executiv provizoriu, şi de Gabriela Murgeanu, instalată temporar ca administrator neexecutiv. De asemenea, AGA a prelungit cu două luni mandatele administratorilor Ioana Alexandra Bradea şi Victor Alexandru Frunză.

De asemenea, acţionarii au aprobat demararea procedurii de selecţie a unor noi administratori şi au amânat deliberarea modalităţii de aplicare a unor prevederi incluse într-o decizie a Curţii de Conturi, cu privire la activitatea companiei. În aceeaşi şedinţă AGA s-a decis înlocuirea reprezentantului APC în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Compania Naţională de Investiţii SA şi s-a aprobat preluarea în concesiune a unei suprafeţe de teren aparţinând domeniului privat al comunei Agigea. Revenind la noii administratori ai APC, trebuie spus că Gabriela Murgeanu este considerată o apropiată a fostului ministru şi lider PDL Elena Udrea. În plus, funcţionara din Ministerul Transporturilor este soţia lui Răzvan Murgeanu, fost viceprimar al Capitalei, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, tot în perioada Elenei Udrea, dar şi consilier al fostului preşedinte Traian Băsescu. De altfel, Gabriela Murgeanu ocupă funcţii de conducere la Transporturi încă din anul 2008. A făcut parte din comisia de privatizare a Companiei Naţionale Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa şi Consiliul de Conducere al Autorităţii Navale Române. În perioada în care soţul său se afla la putere, Gabriela Murgeanu a fost şi membru în Consiliul de Administraţie de la Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime SA Galaţi, iar timp de câţiva ani s-a aflat şi în CA-ului de la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa. După instituirea managementului de stat, Gabriela Murgeanu a ieşit din conducerea administrativă a portului, dar a fost numită reprezentantă a Ministerului Transporturilor în Adunarea Generală a Acţionarilor de la APC.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367