REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Portul Constanţa are un nou administrator. Vezi despre cine este vorba

Portul Constanţa are un nou administrator. Vezi despre cine este vorba

Replica API 1 noiembrie 2014 | 01:46 1079

Provizoriu, în locul demisionarului Viorel Panait

Provizoriu, în locul demisionarului Viorel Panait

Portul Constanţa funcţionează în prezent cu doi administratori provizorii, din totalul de şapte, care îi înlocuiesc pe cei ce au decis să lase compania de stat pentru mediul privat. Ultimul intrat în scenă este Viorel Ion Olea, director al Direcţiei Navale din cadrul Ministerului Transporturilor, care a mai ocupat funcţia de administrator în port în mandatul fostului director general Aurelian Andrei Popa.

Olea este unul din funcţionarii de serviciu din Ministerul Transporturilor atunci când vine vorba de administratori sau reprezentanţi în AGA companiilor din portofoliu. Numirea lui Viorel Ion Olea în Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CN APM) SA Constanţa vine să completeze locul lăsat liber, în luna iulie, prin demisia lui Viorel Panait. Directorul general al APC, Valeriu Ionescu, a declarat atunci pentru „Replica” faptul că Panait a decis să plece de la şefia portului pentru a se concentra asupra activităţii la operatorul Comvex SA. Decizie oarecum de înţeles, ţinând cont că Panait încasează peste 50.000 de euro pe lună de la Comvex. Tot în vară, a mai fost instalat un administrator provizoriu, în persoana lui Tudor Baltă, fost deputat PSD şi vicepreşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA). Baltă l-a înlocuit atunci pe fostul preşedinte al CA-ului din port, Răzvan Bădulicescu, care şi-a dat demisia în luna martie, preferând să plece ca director la Volksbank. În vârstă de 55 de ani, Viorel Ion Olea este originar din Ştefăneşti- Argeş, a terminat Facultatea de Navigaţie din Academia Navală „Mircea cel Bătrân” în 1982 şi a deţinut sau deţine mai multe funcţii similare, de administrator sau membru AGA la Ceronav, Administraţia Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu, Administraţia Porturilor Dunării Maritime Galaţi, Autoritatea Navală Română, Căpitănia Zonală Giurgiu, Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa etc. C.A.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614