REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Portul Constanța, în declin! Semnalul de alarmă tras de Gabriel Daraban – VIDEO

Portul Constanța, în declin! Semnalul de alarmă tras de Gabriel Daraban – VIDEO

Replica API 18 martie 2019 | 00:00 534

Călin Popescu Tăriceanu, Gabriel Daraban

Gabriel Daraban a fost prezentat, în week-end, drept opțiunea ALDE pentru Primăria Constanța. Anterior, în cadrul unui interviu acordat cotidianului Replica, Daraban precizase că da, este potențial candida la Primăia Constanța, însă varianta a fost confirmată, cu subiect și predicat de președintele ALDe, Călin Popescu Tăriceanu.

Iată însă continuarea interviului publicat acum câteva zile, cu Daaraban:

Reporter: La nivelul portului Constanţa, pentru că ştiţi despre ce este vorba acolo, cum vedeţi situaţia? (...)

Gabriel Daraban: Ce pot să vă spun este că de vreo 2-3 ani de când a plecat managemantul care era favorit domnului Mazăre şi care, într-adevăr, în afară de directorul general care era un tip care ştia partea de activitate portuară, cu cel care a venit şi care acum a fost schimbat am avut o relaţie foarte bună şi dialogul a fost constructiv întotdeauna. Era genul de om care a susţinut orice propunere a operatorilor portuari, deci nu am avut ce să îi reproşez domnului Dan Tivilichi. Oil Terminal şi APC-ul au fost în bărci diferite – unul pe energie, unul pe transporturi – şi a fost o rivalitate întotdeauna adică nu era relaţia APC – operator simplu. Şi noi, în activitatea APC-ului, avem un cuvânt de spus. Practic, prin activitatea nostră ei au un procent de 15 – 20 la sută din cifra de afaceri. Important e ca şi ei să înţeleagă problemele noastre şi să ne susţină pentru că numai împreună putem să rezolvăm probleme. De exemplu, să introduci depozitul sud în zonă liberă, să faci demersurile necesare şi să susţii operatorul pentru că în momentul acela nu mai vorbim de garantări şi, practic, îşi rezolvă Terminalul problema iar portul va avea volume mult mai mari operate. Pentru că noi, la momentul de faţă, din cauza restricţiilor financiare, ajungem să pierdem circa 3.500.000 de tone pe an pe care nu le mai primim. Puteam fi integral antrepozit fiscal, puteam fi în zonă liberă sau ambele. Am discutat aceste probleme, din 2012 le tot discutăm, am făcut memorii dar la un moment dat apare o stare de frustrare că explicăm dar nimeni nu vrea să înţeleagă nu să se implice. Nu neapărat numai pentru Oil Terminal ci şi pentru portul Constanţa. Practic, economia naţională, aia care funcţionează – vorbim de partea de Ardeal unde au apărut investiţii, fabrici de componente auto.... Portul Constanţa trăieşte din două rafinării care mai funcţionează acum, partea de cereale şi foarte puţin pe partea de containere – nu este normal ceea ce se întâmplă. Partea de Transilvania este dedicată sută la sută vestului Europei, portului Koper, precum şi porturilor Rotterdam, Hamburg. Practic, totul pleacă spre vest în scopul exportului în timp ce Constanţa...

Rep.: Din ce spuneţi dvs, portul Constanţa ar fi mort.

G.D.: Exact. Reprezentanţii APC-ului încearcă tot felul de întâlniri, au făcut şi o zi a portului în Cluj, au încercat să atragă dar ei nu pot să asigure mai mult că portul oferă ceva dar ce faci cu infrastructura până în port? În momentul în care tu stai cu trenul 12 zile pe drum din port până în Satu Mare.

Rep.: Infrastructura, da, dar nu sunt şi taxele prea mari în portul Constanţa?

G.D.: Aceste firme care exportă se axează pe durată şi pe nişte servicii logistice foarte bine stabilite. Vreau la data x să fie la locaţia y.

Rep.: Adică nu îi interesează taxa atât de mult?

G.D.: Îi interesează, normal, că suntem într-o economie de piaţă, dar în final eu cred că o utilizare a portului Constanţa ar putea fi mai ieftină decât să te duci spre Hamburg sau spre Rotterdam. Probabil că aceste întârzieri din cauza infrastucturii blochează lantul logistic, şi, mai grav, e partea de vamă şi operaţiuni vamale – o altă problemă majoră pe care Ministerul Finanţelor trebuie cumva s-o rezolve dacă vor să aibe un port competitiv. La momentul de faţă mai putem face vreo analiză – ce e portul Constanţa, ce e portul Rotterdam. Noi, practic, coborâm la nivelul anilor ’60 ca şi structură pentru că, de exemplu, viteza de rulare pe cale ferată este de patru ori mai mică decât în 1989. Sunt nişte lucruri reali care, după părerea mea, trebuiesc discutate. Suntem atât de demagogi, ne întâlnim la tot felul de simpozioane şi nu ajungem la o finalitate.

(…)

G.D.: Portul este în suferinţă.

Rep.: Şi atunci oraşul Constanţa rămâne cu turismul...

G.D.: Da, oraşul Constanţa, la momentul de faţă rămâne cu un turism de 2 luni jumătate pe an dar şi aici este o problemă că Mamaia nu mai poate fi numită statiune pentru că, practic, este un cartier de blocuri şi atât. (...)

VIDEO - cu declarațiile integrale:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920