REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Portul Constanța, lăudat de ministrul Lucian Șova la Bruxelles

Portul Constanța, lăudat de ministrul Lucian Șova la Bruxelles

Replica API 8 iunie 2018 | 01:51 411

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a participat miercuri, 6 iunie a.c., la Conferința la nivel înalt „Portul Constanța- hub multimodal pentru dezvoltarea regională și partener strategic al porturilor de pe Dunăre“, desfășurată la Bruxelles. Evenimentul, organizat în premieră, a urmărit să evidențieze rolul Portului Constanța și al Dunării pentru economia europeană.

Discuțiile au vizat dezvoltarea unui sistem de transport modern și sustenabil, având în vedere că navigația pe Dunăre reprezintă una din cele mai curate alternative și este crucială în implementarea obiectivelor care țin de multimodalitate.

În intervenția sa în cadrul conferinței, ministrul Lucian Șova a vorbit despre dezvoltarea sectorului românesc al Dunării. Ministrul Transporturilor a subliniat rolul important pe care România îl poate avea în realizarea unui sistem de transport modern și importanța Portului Constanța în creșterea eficienței sistemului european de transporturi prin încurajarea dezvoltării comerțului intra și extracomunitar.

În cadrul evenimentului a fost semnat un protocol de colaborare între porturile Constanța și Anaklia, din Georgia. Acesta vizează dezvoltarea traficului de mărfuri, prin revitalizarea conexiunilor directe între România și Georgia. România și Georgia reprezintă o punte între Europa și Asia, prin intermediul Mării Negre.

Investiții de aproximativ un miliard de euro în portul Constanța

Potrivit reprezentanților Ministerului Transporturilor, investițiile în Portul Constanța cuprinse în Master Planul General de Transport al României sunt estimate la aproximativ un miliard de euro, iar cele mai importante vizează: modernizarea infrastructurii portuare, realizarea unei dane specializate într-o zonă cu adâncimi mari; dezvoltarea capacității feroviare în portul Constanța Sud – Agigea; dublarea liniei de cale ferată Agigea Ecluză - Portul Constanța Sud și sistematizarea punctului de racord Agigea Ecluză; realizarea terminalului LNG pe digul de sud al portului; realizarea terminalului RO-RO și pentru autoturisme; creșterea capacității de navigabilitate pe Dunăre pe sectoarele Pristol – Călărași, Călărași – Brăila și Canalul Dunăre – Marea Neagră.

Portul Constanța este gazda celui mai mare terminal de containere din Marea Neagră și este situat strategic la gura Canalului Dunăre-Marea Neagră, dar și pe "Drumul mătăsii".

Conferința la nivel înalt a fost organizată de Administrația Porturilor Maritime Constanța și ProDanube Internațional, împreună cu europarlamentarul Claudia Țapardel. La eveniment au mai participat reprezentanți ai Parlamentului European și ai Comisiei Europene, precum și reprezentanți ai industriei portuare, ai transportului pe căile navigabile interioare și ai asociațiilor economice.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ptr Marian!!vrei sa cumperi vreo sucursala?? ca de externalizat nu se va externaliza NIMIC!! dimpotriva se readuc si celelalte servicii externalizate...de unul ca tine care avea interes sa cumpere!! stai cu ochii pe port! nu se stie de unde sare iepurele!!
0
0
sucursalele portului constanta trebuiesc de urgenta vandute ,nu externalizate ca sa fie rentabil si profitabil
3
1
laudama gura ca primesti friptura,daca nu-l facea ceausescu pesedeu n-ar fi facut nici o branza
1
0
Atata timp cat la conducerea portului se afla acest individ care are doar interese personale si de grup in port nu se va face nimic.
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218