REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
18.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Portul Constanţa - rol strategic pentru schimburile economice româno-ungare

Portul Constanţa - rol strategic pentru schimburile economice româno-ungare

Replica API 1 martie 2013 | 00:00 182

Ungaria a investit 380 de milioane de euro în România

Ungaria a investit 380 de milioane de euro în România

"Ziua Portului Constanţa" la Budapesta a reunit joi, 28 februarie 2013, pentru al şaptelea an consecutiv, peste 200 de participanţi: oficialităţi, companii de stat şi private, asociaţii profesionale, oameni interesaţi în egală măsură de creşterea economică la nivelul României şi Ungariei, prin intermediul Portului Constanţa. În deschiderea evenimentului, directorul comercial al CN "Administraţia Porturilor Maritime" SA Constanţa - George Gabriel Vişan a subliniat faptul că "lucrurile sunt în mişcare pentru beneficiul ambelor ţări, mulţumim partenerilor din Ungaria pentru cooperarea stabilă, dovedită de rezultatele remarcabile pe care le-am obţinut." Directorul comercial George Gabriel Vişan a făcut referire la progresul făcut în ultima perioadă în evoluţia proiectelor de dezvoltare a infrastructurii din Portul Constanţa, investiţii de mare anvergură: prelungirea digului de larg cu 1050 m, construirea unui pod rutier la km 0+540 al Canalului Dunăre - Marea Neagră, dezvoltarea capacităţii feroviare în zona fluvio-maritimă a portului Constanţa, extinderea spre sud a danei de gabare din portul Constanţa. În perspectivă se doreşte extinderea portului prin amenajarea molurilor 3 şi 4, care va face posibilă câştigarea unei suprafeţe de aprox. 50 ha, propice pentru construirea de noi terminale specializate. Toate aceste investiţii au rolul de a atrage noi parteneri de afaceri, care să beneficieze de facilităţile portului Constanţa, în vederea creşterii traficului de mărfuri. Administraţia Porturilor Maritime Constanţa a primit şi de această dată tot sprijinul din partea Ambasadei României la Budapesta, preocupată de sporirea relaţiilor româno-ungare de natură economică. Ambasadorul Alexandru Victor Micula a apreciat faptul că "În pofida condiţiilor generate de criza economică prelungită, schimburile comerciale au înregistrat creşteri semnificative la finalul anului 2012, comparativ cu anul precedent, astfel că România a devenit a doua piaţă pentru Ungaria şi există speranţe pentru a se menţine dinamica pozitivă în ceea ce priveşte volumul de mărfuri transportate între cele două ţări. 380 de milioane de euro au fost investite de Ungaria în România, iar acest fapt conferă încredere pentru creşterea exporturilor Ungariei şi României".

Vişan a semnat un protocol de colaborare

Cu prilejul acestei deplasări la Budapesta, directorul comercial al CN APM SA Constanţa - George Gabriel Vişan, reprezentantul Federaţiei Porturilor Dunărene din Ungaria - Szalma Bela şi reprezentantul Federaţiei Transportatorilor Navali din Ungaria - Szalma Botond au semnat un protocol de colaborare între cele trei instituţii. Protocolul parafează colaborarea între părţile semnatare, cu scopul creşterii fluxului de mărfuri din Ungaria şi Marea Neagră, în special a traficului naval de linie şi containerizat. Cele trei instituţii vor face schimb permanent de informaţii despre: serviciile şi facilităţile oferite de portul Constanţa şi porturile dunărene, investiţiile realizate, traficul de mărfuri maritim şi fluvial bilateral, legislaţie, reglementări naţionale de transport fluvial, despre posibilităţile de ajustare a tarifelor în scopul creşterii competitivităţii transportului fluvial, faţă de celelalte modalităţi de transport. Toţi cei prezenţi la evenimentul "Ziua Portului Constanţa" la Budapesta din acest an au fost de acord că numai prin dialog şi eforturi comune, începând cu transportatorii până la cel mai înalt nivel, traficul de mărfuri pe Dunăre va creşte considerabil, contribuind la bunăstarea întregii regiuni, prin extinderea zonelor logistice şi creşterea continuă a atractivităţii Portului Constanţa, beneficiar al unei poziţii strategice incontestabile.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102