REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Posibil ATAC TERORIST la maratonul din Boston: mai mulţi morţi şi răniţi

Posibil ATAC TERORIST la maratonul din Boston: mai mulţi morţi şi răniţi

Replica API 16 aprilie 2013 | 00:00 87

Explozii

Explozii

Două explozii au avut loc în apropierea liniei de final a maratonului din Boston, cartierul general al organizatorilor fiind închis din cauza incidentului. Cel puţin trei oameni au murit şi cel puţin 144 au fost răniţi, afirmă surse citate de Fox News, precizând că unele victime au membrele amputate şi sunt în stare critică! Conform unei surse, trei cadavre au ajuns la morga unuia dintre spitalele din Boston. Autorităţile americane nu au stabilit încă dacă exploziile produse la maratonul din Boston au fost accidentale sau este vorba de un atac terorist. Anchetatorii FBI au investigat zona pentru a vedea dacă este vorba de un atentat terorist, având în vedere că deflagraţiile s-au produs aproape simultan. "Au fost mai multe explozii; la faţa locului s-au deplasat serviciile de intervenţie. Nu ştim exact câte persoane au fost rănite", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului poliţiei din Boston. Hotelul Fairmount Copley Plaza în care este cartierul general al evenimentului sportiv a fost închis ca urmare a incidentului, iar la faţa locului au fost direcţionate zeci de ambulanţe pentru a prelua răniţii şi vehicule ale serviciilor de securitate. Panica a pus stăpânire pe participanţi, mulţi dintre ei fiind răniţi, iar producătorul Ken Tucci a afirmat că "era foarte mult sânge" şi că "oamenii au fost luaţi cu targa". În momentul în care trei alergători au trecut linia de sosire, a avut loc o explozie violentă în partea de nord a străzii Boylston. O altă explozie s-a putut auzi câteva secunde mai târziu. Elicopterul televiziunii a arătat secvenţe în care asfaltul era plin de sânge. "Erau oameni răniţi rău de tot", a afirmat Laura McLean, o alergătoare din Toronto, care a avut nevoie de îngrijire medicală. "Oamenii au fost duşi în corturi medicale instalate în grabă", a mai zis ea. Alergătorii care nu au ajuns la final au fost direcţionaţi spre Commonwealth Avenue, un spaţiu special amenajat, gândit la iuţeală de oficialităţi, conform huffingtonpost.com.

Esfet ARIF

UPDATE

Un sportiv de origine română participant la maratonul de la Boston, Andrei Flueraşu, a declarat pentru gandul.info că el terminase competiţia cu câteva ore înaintea exploziilor de la finişul cursei şi că a văzut incidentele după ce a ajuns la hotel, precizând că e şocat de "vestea îngrozitoare"."Sunt deja inapoi la hotel, departe de linia de sosire şi la fel de şocat ca toată lumea să aud vestea asta îngrozitoare", a precizat Andrei Flueraşu pentru gandul.info. Flueraşu a mai povestit că maratonul era bine organizat şi că forţele de ordine erau prezente pe parcusul traseului. "Era foarte bine supervizat şi foarte bine organizat în general. Nu ştiu când s-a întâmplat. Cea mai mare parte a cursei a început la 10 dimineaţa şi urma să se închidă (cred) la 16:30", a mai explicat Andrei Flueraşu.

Potrivit site-ului competiţiei, Andrei Flueraşu a terminat cursa după aproximativ trei ore şi jumătate, în timp ce un alt sportiv de origine română, Nuţa Olaru, care a reprezentat SUA, a terminat pe locul 23 în cursa feminină, după 2 ore şi aproape 43 de minute.

În plus, încă două dispozitive explozive au fost depistate în Boston şi au fost dezamorsate, anunţă surse din cadrul serviciilor de intervenţie citate de CNN. Sursele citate nu au oferit detalii despre zonele în care au fost depistate celelalte două dispozitive explozive, dar două hoteluri din apropriere au fost evacuate după exploziile de la marathon, conform mediafax.ro.

Poliţia din Boston: A existat o a treia explozie, la Bibilioteca JFK, în urmă cu o jumătate de oră. "Nu ştim acum dacă cele trei incidente sunt corelate. Le recomandăm oamenilor să stea acasă şi să nu meargă în locuri aglomerate". Autorităţile confirmă două morţi şi ridică numărul răniţilor la 23. Şase dintre aceşti răniţi ar fi în stare gravă, potrivit CNN.

FOTO: AP, News Breakers, Boston Globe

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614