REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Post fără concurs anunțat cu doar trei zile înainte de termenul limită

Post fără concurs anunțat cu doar trei zile înainte de termenul limită

Replica API 23 mai 2020 | 23:17 2555

Cum explică ANP

Cum explică ANP

Penitenciarul-Spital Poarta Albă publica un anunț, în urmă cu două săptămâni, pentru angajarea fără concurs pe durată determinată de 6 luni, în vederea ocupării unui post de medic specialist (epidemiolog). Problema este că anunțul a fost făcut în cursul zilei de vineri, 8 mai, în condițiile în care termenul limită pentru înscrieri era luni, 11 mai. Așa cum era de așteptat, nicio persoană nu s-a înscris pentru ocuparea postului.

Într-un răspuns oficial transmis redacției Replica, ca urmare a unei solicitări făcute pe această temă, Administrația Națională a Penitenciarelor afirmă că informarea a fost făcută în data de 7 mai, deși mail-ul a fost primit pe adresa redacției o zi mai târziu, în data de 8 mai.

ANP zice că a dat anunțul în data de 7 mai, dar l-a transmis în 8 mai

În lipsa unor informări clare în legătură cu acest subiect, în cadrul unui articol publicat în data de 9 mai, de cotidianul Replica, erau anunțate mai multe posturi disponibile, fără concurs. Potrivit reprezentanților, Penitenciarul-Spital Poarta Albă, doar un singur post a fost disponibil, fără concurs, cel de epidemiolog. Restul de posturi disponibile pot fi ocupate doar prin concurs. Procedura a fost demarată pentru acoperirea cerințelor apărute în contextul epidemiologic generat de dinamica răspândirii virusului SARS-CoV-2 pe teritoriul României.

“La data de 7 mai, administrația Penitenciarului-Spital Constanța Poarta Albă a publicat anunțul de angajare, document care a cuprins informațiile necesare a fi cunoscute de persoanele interesate și potențiali candidați, informarea publicului realizându-se inclusiv pe linie de mass-media, la nivel centralizat, de către Administrația Națională a Penitenciarelor. La data de 11 mai, administrația Penitenciarului-Spital Poarta Albă a publicat procesul-verbal privind încadrarea cu personal, fără concurs, pe perioadă determinată de 6 luni, a unui singur post, cel de medic epidemiolog. Documentul validează faptul că pentru postul indicat nu au existat înscrieri.”, afirmă Administrația Națională a Penitenciarelor, într-un răspuns oferit cotidianului Replica.

“Procedura s-a realizat cu celeritate”

Reprezentanții ANP ne-au mai transmis că procedura s-a realizat cu celeritate, conform prevederilor legale. Atât de rapid s-a acționat, încât niciun candidat nu s-a înscris. Ce-i drept, la nivel național există o lipsă acută de epidemiologi, astfel încât, și în condițiile în care ANP ar fi depus eforturi mai consistente ca medicii specialiști să se poată înscrie, posibil să fi fost în aceeași situație.

“Procedura a respectat prevederile Ordinului Ministrului Justiției nr. 1560/C/2020 din 23 aprilie 2020 pentru stabilirea procedurii de angajare fără concurs în Poliția Penitenciară, în temeiul art. 9 din anexa nr. 1 la Decretul nr. 240/2020 privind prelungirea stării de urgență pe teritoriul României, document public, la nivel instituțional, realizându-se întocmai imperativului cadrului legal, cu celeritate.“, ne-a mai transmis ANP.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vinerea si simbata nu sunt zile de lucru asa ca anuntul a fost facut vineri iar angajarea s-a facut luni pentru ca sa apara doua zile intre anunt si angajare.Ce aia cu cashcheta n-au voie sa fie smecheri?....ca doar de-aia sunt mai hoti ca hotii din celule.
1
0
Luati ma legatura cu DNAul pentru ca la ce avere are Adrian Steriu Cercel nu cred ca poate el sa justifice legal tot si asa ajunge la Poarta Alba pentru ca prost nu e doctorul ala dar este hoti si puscaria este casa hotilor.
2
0
spatii confortabile la puscarii, munca in folosul oamenilor si pentru ei, unii se vor reabilita altii cei mai numerosi vor muncii ca sa traiasca , altii...amin!
0
0
Cand a luat fiinta puscaria din Guyana franceza Napoleon a fost intrebat de cineva...Cine o sa ii pazeasca pe acei banditi?...Alti banditi mai mari ca ei.Citez din Papillon de Henri Charrier
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614