REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Poșta Română, măsuri FERME împotriva COVID-19: 'Pensia-n plic, iar poștașii cu măști și mănuși'

Poșta Română, măsuri FERME împotriva COVID-19: 'Pensia-n plic, iar poștașii cu măști și mănuși'

Replica API 1 aprilie 2020 | 00:00 1230

Poșta Română a anunțat, miercuri, că a început distribuirea pensiilor și încearcă să finalizeze acțiunea într-un timp cât mai scurt. În Suceava, unde mai multe localități sunt în carantină, poștașii se vor deplasa cu mașini. Pensiile vor fi date în plic, iar poștașii vor fi echipați corespunzător.

Potrivit unui comunicat remis miercuri, Compania Națională Poșta Română a început distribuirea pensiilor și face demersuri pentru a finaliza achitarea într-un interval cât mai scurt, pentru a veni, astfel, în sprijinul beneficiarilor, în această perioadă dificilă, potrivit Mediafax.ro.

„Depunem toate eforturile pentru a distribui banii pensionarilor într-un timp cât mai scurt, indiferent de situaţia în care ne aflăm. Calendarul normal de distribuire a prestaţiilor sociale, a pensiilor, este 1 – 15 aprilie. Noi, împreună cu colegii mei, toți poștașii din țară, care sunt de fapt eroii acestei situaţii, vom încerca să facem toate demersurile necesare pentru a ajunge cât mai repede față de calendarul normal. Facem absolut tot ce ne stă în putere ca banii să ajungă la toţi pensionarii, astfel încât toată lumea să aibă bani în casă înainte de sărbătorile pascale”, a declarat Horia Grigorescu, directorul general al Poştei Române.

De asemenea, ca urmare a instituirii măsurii de carantină în municipiul Suceava și în zonele limitrofe, cei 61 de factori poștali responsabili de aceste zone vor merge în teren cu mașini, puse la dispoziție de Oficiile Județene de Poștă, „în vederea reducerii expunerii acestora pe străzi, dar și pentru a realiza un număr crescut de distribuiri în aceeași zi, astfel încât perioada de achitare să fie comasată”.

Potrivit companiei, factorii poștali vor avea asupra lor legitimații și adeverințe de la angajator, completate și semnate. „Toți factorii poștali sunt echipați corespunzător, fiind protejaţi cu măşti, mănuşi şi dezinfectant şi au fost reinstruiţi să evite interacţiunea în momentul în care ajung la ușile oamenilor. Aceștia vor respecta distanța de 2 metri față de beneficiarul drepturilor sociale. Contravaloarea pensiei/mandatului se va preda, către beneficiar, pe cât posibil, în plic pe care vor fi înscrise datele beneficiarului. Completarea cuponului se va face de către beneficiarul drepturilor sociale doar cu instrument de scris propriu. În cazul în care acestia nu dețin unul propriu, va fi pus la dispoziție de către poștaș. Durata operațiunii nu va fi mai lungă de aproximativ 5 minute pentru un beneficiar”, se arată în comunicat, conform stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
n-ai mai apuca pensia, preaspalatule care esti tu. poti sa faci baie, dus sau ce mortii tai faci, non-top, ca tot suflet plin de jeg ai!
1
0
Exista banci batrani sclerozati, pentru pensii si salarii nu se iau comisioane de retragere, doar un comision de 10 euro anual... nespalatilor faceti economie la apa si sapun, dar mergeti in supermarketuri sa cumaprati ulei si faina cu caruciorul plin.
0
3
Postasi sunt invatati sa isi primeasca dreptu de la pensionari . De ce vreti sa ii privati de dreptul lor de smecheri ? La murfatlar daca nu ii lasi ceva bani si sa fie consistenta suma , te sare randu . Se duce si dau pensiile acolo unde primesc bani de la pensionari . Ba mai dau bani cu camata postasi dupa care au grija sa isi opreasca cu varf si indesat . Poate ca se vor sesiza sefi de la posta romana . Poate ca citesc replica .
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920