REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mie., 17 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6702
17.9° Constanța Miercuri, 17 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6702
 

Poșta Română va desființa 56 de posturi de conducere

Poșta Română va desființa 56 de posturi de conducere

Replica API 11 octombrie 2017 | 00:00 311

Compania Națională Poșta Română va desființa, în perioada următoare, 56 de posturi de conducere, iar începând din data de 10 octombrie voi transmite comunicări de anulare a tuturor detașărilor efectuate către alte instituții, a declarat, luni, într-o întâlnire cu presa, directorul general interimar al Companiei Naționale Poșta Română (CNPR), Elena Petrașcu, scrie Agerpres.

"În cele patru luni de mandat am de gând să fac capitalizarea Poștei Române. Știu exact în ce am intrat. Știu că sunt foarte multe de rezolvat. Sunt femeie, dar dacă voi considera că trebuie să am ceva să fiu și bărbat, voi fi și bărbat. Am venit cu o propunere de organigramă pentru reducerea funcțiilor de conducere. Astfel, la ora actuală există 102 posturi de conducere, dintre care 13 de directori, iar restul șefi de departamente, șefi de direcții. Am știut că organigrama Poștei Române este umflată. Atunci, vor fi reduse 56 de posturi de conducere. Foarte multe posturi sunt organizate din detașări. Au fost detașați oameni la ANCOM, la compania de drumuri etc.", a spus Petrașcu.

Directorul interimar al Poștei Române a explicat că persoanele detașate vor fi rechemate la post în companie, iar ulterior se va face o analiză a beneficiilor aduse în urma detașărilor.

"Codul muncii îți dă posibilitatea să faci detașare în interiorul instituției. De mâine (marți, n.r.), voi semna ordinul de încetare a tuturor detașărilor. Trebuie să verific dacă acele persoane au lucrat în interesul companiei. Dacă se confirmă asta, voi semna prelungirea detașărilor. Oamenii se vor întoarce pe posturile lor sau pe altele dacă s-au desființat anumite departamente. Cine dorește să rămână în instituția unde a fost detașat, poate cere încetarea contractului de muncă pe care îl are cu Poșta Română", a explicat Elena Petrașcu.

Aceasta a adăugat, totodată, că nimic nu se blochează în Poșta Română, iar 'contractele merg înainte'.

De asemenea, documentul care conține planurile companiei până în 2023 va fi înaintat celor de la Deloitte, măsurile de bază fiind cuprinse în Memorandumul adoptat recent de Guvern.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369