REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Poşta Română va fi autorizată în vederea tranzacţionării titlurilor de stat pentru populaţie

Poşta Română va fi autorizată în vederea tranzacţionării titlurilor de stat pentru populaţie

Replica API 21 mai 2018 | 00:00 300

Compania Naţională Poşta Română va fi autorizată în vederea tranzacţionării titlurilor de stat către populaţie, urmând ca, ulterior, să fie aprobate normele tehnice de aplicare, instrucţiunile detaliate de vânzare şi plata obligaţiilor la scadenţă pentru aceste titluri de stat, similare cu cele în vigoare pentru unităţile Trezoreriei Statului, informează Ministerul Finanţelor Publice printr-un comunicat, scrie AGERPRES.

Diversificarea canalelor de distribuţie şi flexibilizarea procesului de vânzare a titlurilor de stat emise de MFP pentru populaţie este prevăzută într-un proiect de act normativ pentru suspendarea aplicării unor dispoziţii şi prelungirea unui termen prevăzut de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, precum şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 64/2007 privind datoria publică, lansat vineri în dezbatere publică.

"Se autorizează Compania Naţională Poşta Română S.A să intermedieze vânzarea, colectarea subscrierilor şi efectuarea plăţilor aferente emisiunilor de titluri de stat destinate populaţiei. Mecanismul de derulare şi fluxurile aferente acestor activităţi vor fi prevăzute prin norme aprobate prin ordin comun al ministrului finanţelor publice şi al ministrului comunicaţiilor. De asemenea, sunt incluse prevederi privind obligativitatea Companiei Naţionale Poşta Română de a vira în contul Ministerului Finanţelor Publice sumele rezultate din vânzarea titlurilor de stat în termen de cel mult de 2 zile lucrătoare de la data încasării sumelor aferente subscrierii. Eventuale sume în plus care sunt virate eronat vor fi restituite la solicitarea Companiei Naţionale Poşta Română, întreaga răspundere pentru sumele solicitate revenindu-i acesteia din urmă. Indiferent dacă persoanele fizice aleg să subscrie atât prin intermediul unităţilor operative ale Trezoreriei Statului, cât şi prin alte entităţi, de exemplu Compania Naţională Poşta Română, suma maximă care poate fi subscrisă de către o persoană fizică la un moment nu poate depăşi suma maximă care va fi comunicată de Ministerul Finanţelor Publice prin prospectul de emisiune," se menţionează în Nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

În aceasta se mai precizează că C.N. Poşta Româna S.A. a fost desemnată încă din anul 2009, ca urmare a mai multor proceduri de selecţie de-a lungul timpului, în calitate de furnizor de serviciu universal în domeniul serviciilor poştale şi un criteriu decisiv în acest sens l-a constituit faptul ca Poşta Română deţinea cel mai mare grad de acoperire la nivel naţional, asigurând şi un anumit grad de densitate a punctelor de acces, fiind astfel în măsură să îndeplinească cerinţele legate de furnizarea serviciilor din sfera serviciului universal pentru toţi cetăţenii României.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614