REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Postolache (APAPR): Luptăm și milităm pentru protejarea actualei arhitecturi a Pilonului II

Postolache (APAPR): Luptăm și milităm pentru protejarea actualei arhitecturi a Pilonului II

Replica API 11 octombrie 2017 | 00:00 365

Iulius Postolache

Orice modificare a arhitecturii sistemului de pensii pe Pilonul II va fi în detrimentul milioanelor de participanți care vor beneficia de pensie din acest sistem, a declarat marți Iulius Postolache, președintele Asociației pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR), scrie Agerpres.

"Ceea ce pot subliniez este faptul că noi, ca APAPR, urmărim interesele participanților. În special, considerăm că orice modificare a arhitecturii prezente a sistemului nu va face altceva decât să vină în detrimentul milioanelor de participanți care vor beneficia de pensie din acest sistem. Luptăm și milităm pentru protejarea actualei arhitecturi atât în ceea ce privește modul de funcționare a sistemului Pilonului II și în ceea ce privește nivelul contribuțiilor", a spus Iulius Postolache, la evenimentul aniversar de 10 ani — "Fiecare leu" organizat de Asociație.

Acesta a afirmat că în momentul de față este prematur să se facă speculații cu privire la măsurile care se vor lua în ceea ce privește Pilonul II de pensii.

"În clipa de față sunt convins că există la nivel de Guvern analize care iau în calcul atât efectele cât și consecințele anumitor modificări. Lucru acesta mă face să fiu încrezător", a menționat Iulius Postolache.

Pilonul II de pensii a făcut obiectul unor declarații politice în ultima perioadă, care au avansat atât ideea desființării cât și posibilitatea ca acesta să devină opțional.

Fondurile participante la Pilonul II aveau în septembrie active nete de 38,16 miliarde de lei, 7 milioane de participanți și 7 miliarde de lei câștig net pentru participanți.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Citi mai multi bani acolo este mare lucru sa ai un ban in plus la batrinete da atent ie diversificati ....nu mergeti doar cu un fond mutual ca are un bun record diversificati 10 -20 de fonduri...
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108