REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Postul de manager al Sanatoriului Techirghiol, scos la concurs

Postul de manager al Sanatoriului Techirghiol, scos la concurs

Replica API 20 noiembrie 2013 | 00:00 321

Vasilică Rusu, potenţial candidat

Vasilică Rusu, potenţial candidat

Ministerul Sănătăţii a scos postul de manager al Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol la concurs. Şi asta pentru că mandatul managerului Vasilică Rusu a fost încheiat pentru o perioadă de trei ani. Preşedintele Consiliului de Administraţie al unităţii de tratament, dr. Adrian Pavlov, susţine că doritorii se pot înscrie în schimbul a 800 de ei, la secretariatul comisiei, Serviciul Runis, în intervalul 2-9 decembrie a.c., iar concursul este programat în perioada 16-18 decembrie . "Contractul de management a ajuns la maturitate. Acesta a fost încheiat pe o perioadă de trei ani", a explicat Vasilică Rusu, managerul Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Techirghiol, însă nu este sigur dacă se va înscrie la concurs: "Mai aşteptăm, mai este timp. Pot veni şi alte persoane să se înscrie. Oricine ar veni, important să continue ceea ce s-a început, aşa cum am continuat şi eu proiectele". Rusu a exclus varianta că ar avea alte oferte mai tentante. "Cred că o să mă înscriu la concurs, important este să poţi obţine ceva. Nu poţi fi sigur, de aceea este concurs. Cel mai bun câştigă. În 2010 am avut patru contracandidaţi". Întrebat dacă se aşteaptă ca numărul contracandidaţilor să fie mai mare decât în 2010, Rusu a replicat: "M-aş bucura!". De precizat că în 2010 printre cei prezenţi la examen s-a numărat şi Indiran Logofătu, fost manager al unităţii de tratament, Semat Fenin şi Adie Grigore, fiica liderului PDL Techirghiol, Florea Constandin.

Iată cine poate râvni la postul de manager

Conform legii, pentru ocuparea funcţiei de manager din spitalele publice au acces persoanele fizice care sunt absolvente de cursuri universitare de lungă durată cu diplomă de licenţă; absolvenţi ai unor cursuri de perfecţionare în management sanitar, agreate de Ministerul Sănătăţii; au cel puţin doi ani vechime în posturi prevăzute cu studii universitare de lungă durată; nu sunt condamnaţi penal sau în curs de urmărire penală. Candidaţii înscrişi vor fi supuşi la un test grilă de verificarea cunoştinţelor, iar apoi vor susţine proiectul de management, completat, după caz, de un interviu de selecţie. Nota minimă de promovare a fiecărei probe de evaluare este 07.00. După finalizarea etapelor de concurs se întocmeşte clasificarea candidaţilor care au promovat toate probele de evaluare şi au obţinut media finală de cel puţin 08.00.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218