REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Postura ideală de dormit, în funcție de afecțiunile de care suferi

Postura ideală de dormit, în funcție de afecțiunile de care suferi

Replica API 13 iunie 2020 | 00:00 1237

Potrivit medicilor, postura ideală de dormit este cea în care coloana vertebrală își păstrează curbură naturală.

Pentru a menține o asemenea postură atunci când se doarme pe spate, se poate pune o pernă sub zona lombară, pentru a oferi susținere, ori sub genunchi. În cazul în care se doarme pe o parte, pernă se poate pune între genunchi.

În funcție de problemele de sănătate pe care le ai, poți adopta anumite posturi de dormit, care reduc simptomele pe care le ai, scrie doc.ro.

Durere de umăr – atunci când te doare un umăr, tendința este de a dormi pe cealaltă parte. Ei bine, nu este neapărat cea mai bună alegere întrucât peste noapte îți poți mută greutatea de pe o parte a corpului pe cealaltă. Mai degrabă, culcă-te pe spate sau pe burtă, astfel încât greutatea ta să fie distribuită uniform. Dacă durerea persistă în această situație, pune-ți o pernă sub omoplați sau sub sâni, pentru a reduce complet presiunea pusă asupra umărului.

Durere de spate – dacă durerile de spate nu te lasă să te odihneșți, ar trebui să te asiguri că spatele tău stă într-o poziție perfectă. Astfel, pune-ți o pernă sub cap, una sub genunchi, iar sub regiunea lombară așază-ți un prosop mare rulat. În acest fel, coloana ta vertebrală este perfect curbată și nu pui deloc presiune pe ea.

Durere de cap – migrenele pot apărea și din cauza unei poziții vicioase a capului. Pentru a te asigura că durerea de cap dispare, capul trebuie să stea într-o poziție dreapta. Așadar, culcă-te cu față în sus, pe o pernă foarte voluminoasă, care să îți susțînă capul într-o poziție dreapta.

Durere cauzată de sinusuri – în caz de sinuzita, medicii ne sfătuiesc să dormim cu capul mult mai sus decât corpul. Așadar, pune mai multe perne una pestea cealaltă și așază-te cu față în sus pe ele.

Durere de genunchi – fie că suferi de gonartroza, fie că te-ai accidentat și te dor genunchi din această cauza, este recomandat să eviți antingerea genunchilor între ei dacă aceștia îți provoacă dureri. Poți face asta punându-ți o pernuță între picioare, ori un prosop rulat.

Hipertensiune – poziția în care dormi are un impact imediat asupra tensiunii arteriale. Poți reduce tensiunea crescută dormind pe burtă.

Durere premenstruală – dacă perioada dificilă a lunii îți cauzează dureri, ar trebui să dormi pe spate, cu o pernă mare pusă sub genunchi, pentru a preveni curbarea coloanei în zona lombară, acolo unde tu ai dureri.

Digestie îngreunată – dacă ai probleme de natură digestivă, este indicat să dormi pe partea stânga, cu picioarele îndoite, că și cum ai stă ghemuit. Stomacul se află pe această parte așa că gravitația va stimula procesul de digestie dacă dormi așa iar poziția îndoită a picioarelor reduce presiunea asupra mușchilor abdominali, permițând distensia în voie a organelor digestive.

Reflux gastroesofagian – persoanele care suferă de reflux gastroesofagian ar trebui să doarmă pe o pernă pătrată cât mai mare, astfel încât trunchiul să fie mai ridicat decât abdomenul, pe partea stânga, cu picioarele perfect drepte. Această postura reduce aciditatea.

Durere în zona cervicală – în cazul în care durerea ta este situată în zona cefei, un prosop rulat, poziționat sub cap, poate face minuni, reducând presiunea pusă pe zona cervicală.De asemenea, există perne ortopedice speciale pentru persoanele cu dureri cervicale, care mențin poziția corectă a zonei cefei și ajută la relaxarea musculaturii paravertebrale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218