REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Potocol de colaborare între Ministerul Apelor şi Pădurilor şi WWF România pentru protejarea pădurilor virgine

Potocol de colaborare între Ministerul Apelor şi Pădurilor şi WWF România pentru protejarea pădurilor virgine

Replica API 18 septembrie 2018 | 18:30 386

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a semnat luni un protocol de colaborare cu Asociaţia WWF Programul Dunăre Carpaţi România pentru realizarea demersurilor necesare pentru identificarea, cartarea şi înscrierea în Catalogul naţional al pădurilor virgine şi cvasivirgine din România a noi suprafeţe de păduri.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apelor şi Pădurilor, scrie AGERPRES, instituţia şi ONG-ul de mediu vor organiza consultări la nivelul Gărzilor forestiere, pentru cumularea şi analizarea datelor existente privind potenţialele păduri virgine şi cvasivirgine din România.

MAP va facilita, prin structurile teritoriale, procesul de documentare a datelor necesare validării evaluărilor efectuate anterior, în vederea transpunerii în format GIS a amplasamentelor incluse în Catalogul naţional al pădurilor virgine şi cvasivirgine din România.

"Acest protocol poate deschide o nouă eră în domeniul colaborării dintre autorităţile publice şi societatea civilă în una din cele mai importante chestiuni în ceea ce priveşte protejarea naturii din România. Pădurile virgine şi cvasivirgine constituie o comoară de care noi trebuie să ne îngrijim şi pe care trebuie să o transmitem urmaşilor noştri. Împreună vom întreprinde toate demersurile necesare în vederea realizării obiectivelor propuse", a subliniat ministrul Ioan Deneş.

În urma încheierii acestui document, suprafeţele de pădure înscrise în Catalogul naţional al pădurilor virgine şi cvasivirgine din România, pe baza datelor existente, vor fi transpunse în format GIS de către Asociaţia WWF România. Convenţia dintre cele două instituţii se va desfăşura pe o perioadă de doi ani şi va intra în vigoare la momentul semnării acesteia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
care paduri mai animalelor ? De 28 de ani se taie-n draci si acum v-a gasit conventia ? Muie dragnea, muie pesede !!!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218