REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Povestea a unei bătrâne care vinde flori pe bulevardele Constanţei a făcut înconjurul internetului

Povestea a unei bătrâne care vinde flori pe bulevardele Constanţei a făcut înconjurul internetului

Replica API 31 octombrie 2015 | 00:00 363

O tânără din Constanţa i-a postat istorisirile pe Facebook

O tânără din Constanţa i-a postat istorisirile pe Facebook

O simplă fotografie cu o bătrânică şi o tânără din Constanţa au făcut înconjurul internetului. O poză şi mai multe rânduri scrise de Alexandra Lia şi postate pe pagina ei de Facebook, despre o vârstnică care nu stă lipită de gardul vreunei biserici la cerşit, ci îşi câştigă traiul, la 76 de ani. A întâlnit-o într-o seară, vânzând flori constănţenilor. Asta în timp ce, nu de puţine ori, este bătaia de joc a unor indivizi sau copii care nu cunosc respectul şi compasiunea. Alexandra Lia a descris-o atât de frumos pe biata bătrânică şi i-a relatat povestea de viaţă, încât îţi înmoaie sufletul!

„Aseară am avut ocazia să stau de vorbă cu o persoană extraordinară din toate punctele de vedere . Este vorba de această mamaie care vinde flori pe bulevardele mari din oraş, dar doar noaptea, “că e mai liber “. Prima dată când am văzut-o eram la semafor cu prietena mea. Ea a traversat pe roşu, noi ne uitam oarecum surprinse pentru că nu ştiam ce are de gând să facă, mergea foarte greu sprijinindu-se în bastonul ei şi ne făcea semne din mână să nu plecăm, să o aşteptăm. A venit lângă maşină, a zâmbit şi a exclamat:

“Fetele mele frumoase! Să faceţi copii, mamă! Vreau să vă văd măritate!”... Noi, tot în maşină, tot surprinse, confuze şi cu obrajii plini de lacrimi. Mamaie încă zâmbea lângă maşină, ne-a arătat florile, ţinea 2 trandafiri frumoşi în mânuţa ei şi i-a ridicat să îi vedem, sperând că poate vrem să cumpărăm o floare de la ea, i-am dat nişte bănuţi şi ea insista să ne dea măcar un trandafir, dar bineînţeles că nu l-am acceptat. Noaptea era lungă, dacă îi luam noi florile ea ce mai vindea după aceea? Semaforul s-a făcut verde, am plecat cu o stare foarte ciudată, ne părea aşa rău de această mamaie drăguţă care se chinuie prin intersecţii“, a scris Alexandra Lia. Şi a continuat:

„A trecut ceva timp de la această întâmplare, aseară am ieşit cu prietenul meu, eram pe Bulevardul Tomis. Am ajuns în intersecţie şi la semafor cine credeţi că era? Exact, mamaia cu trandafiri. A venit lângă maşină, din nou a zâmbit şi ne-a spus : „Să vă iubiţi, mamă! Să nu vă despărţiţi! Faceţi copii, mamă! Faceţi copii, că e greu fără. Uite, eu n-am copii, măritată n-am fost, am doar o soră de mamă care împarte pensia cu mine, eu n-am nici un venit, sunt orfană de război mondial, tata a plecat pe front şi m-a lăsat plângând în braţe la mama, în faţa porţii, aveam 2 ani jumate, dar orfană sunt de mamă, nu de tată, pe mama au omorât-o în casă, tata s-a întors din război, dar e în America , s-a stabilit acolo, nu dau de el, am proces cu vecinii, rudele mi-au luat toţi banii”.

„Afară era foarte frig, mamaie stătea cu mâinile goale și ținea bastonul de metal, mâinile ei practic erau înghețate. (...) Ne-a spus că iese noaptea , cu penultimul autobuz ( asta însemnă aproape ora 23:00 ) și stă pe stradă până când circulă prima mașină ( ora 05:00 )“. Tânăra spune că bătrânică acceptă răutățile oamenilor din jur, acceptă chiar și atunci când infractorii îi sparg geamurile casei ori îi dau foc la perdea. „Nu mor eu așa ușor! Dacă vor apartamentul meu, să aștepte să mor și după aia ce-o vrea Dumnezeu, dar eu cât trăiesc vreau să stau în casa mea!“, a spus femeia.

„Mi se pare inadmisibil ca o femeie de 76 de ani, să se chinuie în halul ăsta, să accepte și să suporte privirile răutăcioase ale oamenilor care nu îi știu povestea, să fie batjocorită pe nedrept . Ce vină are ea că este singură, nu are niciun venit, niciun sprijin ? Ne-a spus cum i-au fost sparte geamurile de la apartament și i s-a dat foc la perdea, dar „nu mor eu așa ușor! Dacă vor apartamentul meu , să aștepte să mor și după aia ce-o vrea Dumnezeu, dar eu cât trăiesc vreau să stau în casa mea !“. Tot oamenii răi varsă urina, la propriu, pe hainele bătrânei. Nici atunci nu se supără.

„Copiii fac pipi în sticlă, îmi trag gulerul de la haină și toarnă ce e în sticlă pe hainele mele, de la gât în jos“,a mai povestit internauta, prin prisma bătrânei. Alexandria Lia a vrut, prin postarea sa, să tragă un semnal de alarmă. „Vă rog să aveți grijă cum vă purtați și cu cine, pentru că unii oameni chiar nu merită să treacă prin atât de multe lucruri rele doar pentru faptul că sunt bătrâni, vulnerabili și slabi, dacă vreți să faceți mișto sau să vă bateți joc de cineva, căutați pe cineva care vă și poate răspunde cu aceeași monedă , poate așa o să fiți mai conștienți de unele lucruri .. Vă mulțumesc că ați avut răbdarea să citiți ce am scris , dar am simțit că această poveste trebuie împărtășită“, a conchis ea. Povestea postată de Alexandra Lia a fost apreciată de 30.000 de persoane și a fost distribuită de aproximativ 3.000 de internauți.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614